Doc Antle in Tiger King op Netflix

Hey all you cool cats and kittens! Al bijgekomen van Netflix-hit Tiger King? Nee, natuurlijk niet – niemand komt ooit bij van Tiger King. In het kader van nazorg gaan we eens even kijken hoe het nu gaat met de veelbesproken mensen uit deze bizarre docu.

Joe Exotic

We hoeven je natuurlijk niet te vertellen hoe het nu met Joe gaat. Dat zit gewoon in de docu! Maar het zal je niet verbazen dat ‘ie ook vanuit zijn cel alle Tiger King-hype meekreeg (al zit ‘ie nu in preventieve corona-quarantaine vanwege een overplaatsing).  Joseph Maldonado-Passage onderhoudt overigens een actieve fb-pagina waarop hij onder meer aankondigde dat ‘ie een rechtszaak is begonnen tegen oud-businesspartner Jeff Lowe. De claims – en het verzoek voor een presidentieel 'pardon' van Trump himself – kun je hieronder lezen.

Press Statement Joe Exotic This lawsuit has been filed in the name of Justice, The Trump Administration must be made...

Geplaatst door Joseph A Maldonado-Passage op Donderdag 19 maart 2020


Voorlopig heeft Joe echter geen uitzicht op vrijlating, al blijven de nieuwe rechtszaken en verwijten ons de komende tijd nog wel om de oren vliegen. Want dat Joe vastzit, betekent absoluut niet dat ‘ie zijn mond houdt. Oh nee, in tegendeel. Vanuit de bak liet hij al weten dat hij Brad Pitt wel ziet zitten als zijn vertolker voor de onvermijdelijke biopic. Al lijkt het erop dat tieneridool Rob Lowe er met de rol vandoor gaat! Voor alle ramptoeristen: houd Joe’s FB-pagina in de gaten voor alle smeuïge updates…

 

Carole Baskin

‘Cool cat’ Carole komt er misschien wel het slechtste vanaf in de nasleep van Tiger King. Zo stroomt twitter, facebook en instagram momenteel vol met samenzweringsgekkies én Carole-haters die écht geloven dat ze haar vermiste man Don Lewis vermoordde en vervolgens door haar tijgers liet oppeuzelen. De plaatselijke politie van Hillsborough County, Florida brengt de zaak weer opnieuw onder de aandacht, maar dat heeft gewoon te maken met de populariteit van Tiger King. Ook werkt crimezender ID aan een nieuwe docu over Don Lewis.


Momenteel runnen Carole en manlief Howard nog altijd hun Big Cat Rescue-centrum in Florida. En over Howard gesproken: die kwam een tijdje terug nog met een uitgebreid statement. In het filmpje hierboven legt hij haarfijn uit hoe de makers van de docu hen een héél ander beeld voorschotelden. Ze zouden vooral focussen op de mishandeling van tijgerwelpjes en beloofden de verdwijning van Don Lewis op een ‘respectvolle’ manier in beeld te brengen. Howard en Carole zijn totaal niet blij met het ‘opruiende en sensationele’ eindresultaat. Ze voelen zich, om in Tiger King-taal te blijven, hartstikke genaaid.

 

Dillon Passage

Over Dillon, Joe’s huidige man, kunnen we kort zijn: die is nog steeds samen met zijn hubby. Hij steunt Joe door dik en dun. Terwijl zijn grote liefde in de bak zit, neemt Dillon het voor ‘m op. Via zijn insta-pagina reageert hij best vaak op mensen die vragen of hij nog altijd samen is met meneer Exotic – ja dus – en roept hij zelfs op om de verdwijning van Don Lewis ‘onder de aandacht te houden’. Hmmm… oké! Verder post hij ook vooral veel party-foto’s.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Badass weekend on the river 🤙🏽

Een bericht gedeeld door Dillon Passage ♌️ (@dillert_lclm) op

 

John Finlay

Joe’s ex-man John Finlay past in hetzelfde rijtje als Carole. Ook hij vindt niet alles in de docu even fijn om terug te zien. Om allerlei geruchten over zijn relatie met Joe én zijn werk in de GW Zoo te weerleggen, is hij de FB-pagina ‘The Truth About John Finlay’ begonnen. John ging de afgelopen weken in op talloze interviewverzoeken en zo weten we dat ‘ie nu gelukkig is met een vrouw, Stormey Sanders. Hij werkt tegenwoordig als lasser én bezit weer een gebit vol tanden! Iets waar de makers beeld van hadden, maar – tot ongenoegen van John – niet lieten zien.

Ok guys, here is the first of many to come! It may be brief, but it has started the fire!

Geplaatst door The Truth About John Finlay op Donderdag 26 maart 2020

 

Jeff Lowe

Joe’s ex-zakenpartner en fellow scumbag Jeff Lowe nam de GW Zoo over en runt die nog steeds. Ook plant hij in de zomer van 2020 de grote opening van een ander wildlife-park, de Oklahoma Zoo. Die heeft een kekke locatie achter het bekende Winstar Casino. Slim! De insta-pagina voor die nieuwe zoo is al helemaal up-to-date; nu het park nog. Oh ja, het was Jeff die verklapte dat Netflix deze week een nieuwe Tiger King-aflevering gaat uitbrengen, dus mogelijk krijgen we dan meer te horen over hoe Jeff zijn leven zonder Joe indeelt. Zijn vrouw Lauren en hun nieuwe ‘nanny’ spelen in ieder geval een belangrijke rol in zijn flamboyante bestaan.

 

Doc Antle

‘Mahamayavi Bhagavan Doc’ Antle, die eigenlijk gewoon Kevin heet, zorgde ook al voor zoveel WTF-momentjes in Tiger King. Dit zelfbenoemde opperwezen krijgt vooral online veel verwijten: hij zou een soort sekte runnen waarin vrouwen in ruil voor seks een hogere rang krijgen binnen de Myrtle Beach Safari – a.k.a Docs wilde dierenimperium dat hij nog altijd runt. In een inmiddels verwijderde insta-post noemde hij Tiger Kinggeen documentaire”. In plaats daarvan beschreef de oud-mentor van Joe het als ‘sensationalized entertainment with paid participants’. Uhmm… oké dan. Wil je een inkijkje in het leven van deze Bhagavan? Check zijn insta-account, daar zie je nogal vervreemdende filmpjes zoals dit opmerkelijke exemplaar:

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Chimpanzee Story Time with a Tiger Cub!👍🧡 Full Video Out Now on YouTube, Link in Story❗️

Een bericht gedeeld door Myrtle Beach Safari (@myrtlebeachsafari) op

 

Joshua Dial

We kregen bij oud-manager Jonh Reinke en FBI-informant James Garritson nog wel te zien waar ze zich nu zoal mee bezighouden, maar hoe zit het met Joshua Dial, een andere zéér belangrijke speler in de docu? Nou, de enige redelijk normale persoon in Tiger King – wat niet zo moeilijk is tussen zoveel gekkies – had het in de jaren na zijn werk als Joe’s politieke campagnemanager nogal moeilijk. De pijn van alles wat hij meemaakte in de dolle dierentuin, droeg hij nog lang met zich mee. Inmiddels gaat het beter: hij is verloofd en heeft zijn werk als politiek campaigner weer opgepakt!

 

Saff

Een ander die als een baken van hoop en wijsheid voelde te midden van al die batshit crazy-mensen: ‘Saff’. Joe’s trouwe werknemer (tevens slachtoffer van een tijgeraanval) is inmiddels verhuisd van Oklahoma naar Californië, waar hij een ander soort baan heeft. De oud-dierenverzorger zegt géén contact meer te hebben met zijn ex-collega’s van de GW Zoo. Ook portretteerden de makers haar als vrouw, inclusief zijn oude naam ‘Kelci’. Dit klopt niet. Saff is trans en identificeert zichzelf als een hij.

Article continues after the ad