Fotograaf
Saban Entertainment
Hoe is het met de cast van Power Rangers?

Hysterische gitaarmuziek, megarobots die alles platsloegen en een stoere groep 'teenagers with attitude'... Mighty Morphin' Power Rangers had álles, en daarom kijken we even hoe het nú gaat met de verschillende hoofdrolspelers. Zet je schrap!

Om te beginnen was de creatie van de Mighty Morphin’ Power Rangers al een bijzonder verhaal op zich! De serie is eigenlijk de Amerikaanse versie van de Japanse Super Sentai-reeks. De scènes waarin de Power Rangers de… ehm Power Rangers zijn, werden direct gelift uit deze Japanse serie!

De Amerikaanse acteurs speelden eigenlijk alleen de scènes waarin ze normale ‘tieners met een grote mond’ zijn. Toch zullen we Jason, Zack, Trini, Kimberly, Billy en... die andere nooit vergeten! Van de intro alleen krijgen we alweer ADHD!

Austin St. John

Red Ranger

St. John speelde de leider van de Power Rangers: de stoere Red Ranger! De Power Rangers waren een (enorm) succes, en dat had niemand van tevoren aan zien komen. De acteurs verdienden belachelijk weinig… St. John zei achteraf: “Het was teleurstellend en frustrerend. Ik had in die tijd in de McDrive kunnen werken; dan had ik ongeveer net zo veel verdiend.”

Article continues after the ad

In het tweede seizoen verliet St. John de serie (hierover later meer!), en toen zijn geld op was leefde hij een tijd lang in zijn auto! Sindsdien is hij weer opgekrabbeld, doet hij Power Rangers-cameo’s en acteert hij soms in kleinere films en series. Hij werkte nog een tijd als karateleraar (hij kan écht meerdere vechtsporten), en tegenwoordig toert hij ook rond op beurzen om op de foto te gaan met fans.

Het kán slechter: een opvolger van Austin, de latere Red Ranger Ricardo Medina Jr. werd veroordeeld voor het doden van zijn huisgenoot. Yikes!

David Yost

Blue Ranger

David Yost speelde nerderige Billy: de slimme Blue Ranger. Toen de serie werd uitgezonden wist niemand er wat van, maar Yost werd extreem gepest vanwege zijn homoseksualiteit. Niet door zijn collega-acteurs, maar door een groep die achter de schermen werkte. Dit ging zo ver dat Yost ná zijn carrière als Power Ranger een paar jaar lang probeerde om zichzelf te ‘genezen’ van zijn geaardheid.

Toen hij de Power Rangers verliet probeerde hij het een tijdje als producer, maar toen dat niets werd ging hij het ‘evenementencircuit’ in. Ook Yost liet zich tegen betaling fotograferen door Power Rangers-fans.

Amy Jo Johnson

Pink Ranger

Amy Jo Johnson heeft van alle Power Rangers-acteurs waarschijnlijk de beste film- en tv-carrière. Het zijn niet altijd de grootste rollen (eigenlijk bijna nooit), maar ze heeft elk jaar wel een rol in kleine film of serie te pakken. Haar grootste succes was een hoofdrol in de Canadese misdaadserie Flashpoint (2008-2012).

Johnson acteert er dus nog op los, zonder dat ze een echt grote ster is. Ze is altijd vrienden gebleven met David Yost, en ze gaan regelmatig samen naar conventies om… handtekeningen uit te delen en foto’s te verkopen!

Walter Emanuel Jones

Black Ranger

Zack Taylor was de coole Black Ranger! Hij verliet Power Rangers in het tweede seizoen, samen met Austin St. John en Thuy Trangh (de Yellow Ranger). Alle acteurs hadden afgesproken om te staken, omdat ze veel te weinig verdienden met de serie. Uiteindelijk durfden alleen Jones, St. John en Trangh het aan… en werden meteen ontslagen!

In de jaren 90 kreeg hij daarna nog wel wat leuke baantjes in series, en cameo’s in films. Door de jaren heen werd dit een stuk minder, en tegenwoordig spreekt hij vooral tekenfilms in! En… reist hij rond in het ‘convention circuit’.

Thuy Trangh

Yellow Ranger

Thuy Trangh speelde de Yellow Ranger, en samen met Jones en St. John werd ze pardoes op straat gezet! Trangh kreeg een klein rolletje in Spy Hard, en een hoofdrol in de geflopte Crow-sequel City of Angels.

Kans op revanche kreeg ze niet, want in 2001 overleed ze bij een verschrikkelijk auto-ongeluk. Trangh zat achterin een auto die een ravijn inreed. Ze overleed aan inwendige bloedingen vóór een helikopter haar naar het ziekenhuis kon brengen. Tja, dan klinkt het 'convention circuit' ineens zo slecht nog niet.

Jason David Frank

White/Green Ranger

Jason David Frank keerde regelmatig terug voor rollen in latere Power Rangers-films en -series. Hoewel hij een imposante karatecarrière opbouwde, en een tijdje MMA-vechter was, zie je hem tegenwoordig niet veel meer in de spotlights. Behalve de beruchte ‘White Power Ranger’-meme dan.

Grappig weetje: hij richtte een bedrijf op dat zich richt op ‘Christelijke MMA-gevechten’ (Jesus Didn’t Tap). Of deze vechters elkaar uitsluitend de andere wang toekeren is niet bekend. Het mag geen verrassing zijn dat Frank regelmatig te gast is op conventies om handtekeningen uit te delen en op de foto te gaan met fans!

Hoe is het nu met...?

Het is dus niet heel erg florissant afgelopen met onze jeugdhelden uit de jaren 90! Ben je benieuwd hoe het tegenwoordig gaat met sterren als Hind, Pamela Anderson en Jokertje? Kijk niet verder!