Olivia Newton-John en John Travolta

Meer dan veertig jaar geleden zette alle jongens hun haar in een glanzende vetkuif en trokken de meiden een roze jasje aan: de Grease-hype beleefde zijn hoogtijdagen, maar hoe is het nu met de T-Birds en de Pink Ladies?

1. Olivia Newton-John

Sandy

Olivia Newton-John (72) was eigenlijk al een redelijk grote ster toen ze in Grease schitterde. Ze timmerde al jaren aan de weg als zangeres, en knalde er na Grease nog verschillende hits uit. We hoeven alleen maar 'Let's get, physical, physical' te roepen, en je zingt meteen het hele nummer mee.

In de jaren die volgden groeide Olivia uit tot een van de best verkochte artiesten wereldwijd, had ze van 2014 tot en met 2016 nog een grootse Las Vegas-residency (dan ben je een héle grote artiest) en zette ze zich meerdere keren in voor dierenwelzijn. Helaas ging ze ook door diepe, persoonlijke dalen. Zo heeft ze al drie keer tegen borstkanker moeten vechten. Hoe het anno 2020 met Olivia gaat? Nou, ze zet zich nog steeds in voor dierenwelzijn en helpt kanker-patiënten via haar eigen foundation.

 


En gelukkig komt ze af en toe nog terug op het podium voor een Sandy en Danny-reünie met John Travolta!

 

2. John Travolta

Danny

John Travolta (66) liet eind jaren 70' overal waar hij kwam een reeks flauwgevallen meiden achter en die zwoele bad boy-image wijst hij nog flink wat jaren vast te houden. Iedereen wilde Danny hebben óf zijn.John verdween sindsdien eigenlijk nooit meer van het grote Hollywood-toneel, al is hij na Pulp Fiction nooit echt meer een grote A-list-ster geweest. Toch bleef hij het meer dan aardig doen, met zijn Emmy winnende rol als Robert Shapiro in American Crime Story (2016) als voorlopig hoogtepunt in zijn latere carrière. Toch zaten er ook flink wat drollen tussen (*ahum* Gotti *ahum*) waardoor hij een soort Nicolas Cage-achtige cultstatus bereikte. Die wordt alleen maar bevestigd met deze heerlijke over the top-rol in Kevin Harts serie Die Hart (2020).
 

Een paar maanden geleden moest John afscheid nemen van zijn vrouw, actrice Kelly Preston (hierboven te zien). Ze leed aan borstkanker.
 

3. Stockard Channing

Rizzo

Pink Ladies-leider Rizzo was een echt Grease-hoogtepunt! Het zal altijd de meest iconische rol van actrice Stockard Channing (76) blijven, want ze wist er daarna niet echt meer overheen te komen. Toch was haar post-Grease-carrière best wel indrukwekkend. Zo speelde ze de First Lady in The West Wing en Veronica Loy in The Good Wife. Op haar IMDB-pagina prijkt momenteel een gapend gat van drie jaar dus wellicht kunnen we er voorzichtig vanuit gaan dat 'Rizzo' nu van haar pensioen geniet.

 

4. Jeff Conaway

Kenickie

Het klinkt even heel wrang, maar over Jeff Conaway kunnen we kort zijn. De Kenickie-acteur overleed in 2011 na een longontsteking en een bacteriële infectie. Hij werd slechts 60 jaar. Van Jeff was bekend dat hij gedurende zijn leven aan verschillende verslavingen leed. Op een gegeven moment verscheen hij zelfs in een reality-serie waarin hij samen met andere celebs in rehab ging. En dat liep af en toe gierend uit de hand.

 

5. Didi Conn

Frenchy

Didi Conn (69) is een beetje de go-to-persoon geworden om te praten over Grease wanneer er iets speelt rondom de film. Ze dook, ook vorig jaar nog, verschillende keren op in de media om over Frenchy te praten. En over behind the scenes-geheimen op de set van Grease. Eigenlijk... over alles dat met Grease te maken heeft! Lekker hoor! Qua rollen dendert ze overigens nog lekker door. Van pensioen lijkt absoluut geen sprake. Maar, zoals we ook al bij de anderen moesten concluderen: ze kwam nooit meer boven Grease uit.

 

6. Barry Pearl

Doody

Van Barry Pearl (70) weten we eigenlijk vrij weinig. De Doody-ster bleef wel acteren na Grease, maar als we kijken naar zijn collega's, deed hij het nog vrij rustig aan. Wat we wel hebben kunnen vinden: in de zomers geeft Barry film arts-les voor Joey Travolta's 'Inclusion Film Company', een organisatie die lessen verzorgt voor kids en jongeren met leerachterstanden.

 

7. Kelly Ward

Putzie

Putzie! De blonde T-Bird - gespeeld door Kelly Ward (63 jaar) - ging voor een soort carrière-switch na Grease. Kelly regisseert nu al jaaaaaren het stemmenwerk voor allerlei Disney-series, zoals de Lion King-animatieserie The Lion Guard.

8. Michael Tucci

Sonny

Michael Tucci (74), die T-Bird Sonny speelde, is ook hele andere dingen gaan doen na Grease. Hoewel hij wel bleef acteren, in... nou ja, niet zulke noemenswaardige dingen om heel eerlijk te zijn, is hij ook docent geworden. Michael was jarenlang theater-leraar op een high school in California. Of hij dat anno 2020 ook nog doet? Dat weten we niet. De man heeft helaas geen sociale media-profielen of iets dergelijks.

9. Jamie Donnelly

Jan

Onze favoriete Pink Lady Jan werd natuurlijk gespeeld door Jamie Donnelly, nu 73 jaar. Ze heeft 'maar' 26 acteerklussen op haar naam staan, en we weten ook niet wat ze nu eigenlijk doet naast het acteren. Van haar pensioen genieten misschien? In 2016 zette ze nog wel een rolletje neer in een high profile-film. Ze speelde Mrs. Cody in de Johnny Depp-maffiafilm Black Mass.

10. Dinah Manoff

Marty

Marty-actrice Dinah Manoff (64) is ook al zo'n mysterie! Oké, na Grease deed ze nog best veel grote rollen. Je kent haar vast nog wel van de originele Chucky-film Child's Play. Maar... ze heeft na 2008 niks meer gedaan. Geen cameo, geen gastrolletje, niets. Nada. Noppes. Waar ben je gebleven, Dinah?

Article continues after the ad