Chris Evans in Knives Out

Veel acteurs kunnen momenteel (nog steeds) hun werk niet doen door de coronacrisis, ook al kunnen veel film- en seriesets hun producties langzaam maar zeker weer oppakken. Hoe gaan zij om met deze ingrijpende periode? Met vandaag: Captain America-icoon Chris Evans.

Dodger

Wie Chris Evans zegt, zegt Dodger. Laten we daar dus vooral mee beginnen! We hebben het hier natuurlijk over zijn schattige boxer, voor de duidelijkheid. Die steelt al jaren de show op Chris' twitter-pagina. De quarantaine-periode was helaas extra moeilijk voor deze doggo. Hij onderging hip replacement surgery. Aww... Gelukkig gaat het nu al een stukje beter, al zal Dodger 't nog wel lastig krijgen met zo'n vervelende cone om zijn kop. Beterschap good boy.


Captain America

Snel door naar Chris himself. Hij nam vorig jaar afscheid van de rol van zijn leven: Captain America. En er staat zelfs al een vervanger klaar! Voor Chris zal het even wennen zijn dat hij (in ieder geval voorlopig) nooit meer in de huid zal kruipen van deze absolute MCU-eindbaas. Het personage dat zelfs zijn moeder liet huilen maakte veel indruk op miljoenen superheldenfans wereldwijd. Iedereen zal Chris altijd blijven associeren met de rol, en mogelijk keert hij ooit nog terug, maar dat weerhoudt 'm er niet van om in de tussentijd gewoon door te knallen met nieuwe films!

Post-Captain America

Zo ging Chris niet stilzitten na de opnames van zijn laatste MCU-film Avengers: Endgame. In tegendeel zelfs. Hij plakte het fantastische moordmysterie Knives Out er meteen achteraan. Net als de (helaas iets mindere) Netflix-film Red Sea Diving Resort. Ook legde hij zich voor het eerst in lange tijd - twintig jaar na dato om precies te zijn - weer toe op een serie. In Defending Jacob speelt hij assistent-officier van justitie Andy Barber die tussen twee vuren komt te staan wanneer zijn bloedeigen zoon, de 14-jarige Jacob, wordt aangeklaagd voor moord. Wat volgt is een zeer goede, ultiem spannende mini-serie. Maar we zijn er nog niet! Chris heeft ook alvast getekend voor een zeer ambitieuze Netflix-film. In de spionage thriller The Gray Man voegt hij zich, samen met Ryan Gosling, weer bij Avengers: Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo en daar kijken we nu al reikhalzend naar uit.


Lockdown en ASP

Oké, door naar nú: want hoe kwam (en komt) Chris de (afgelopen) lockdown-periode door? Euhm... interessant verhaal! Naast acteren heeft hij nog een andere grote passie: politiek. Nu niet meteen wegklikken! Want Chris kan het allemaal best boeiend uitleggen. Het zit zo: recent lanceerde mister Evans na jaren zwoegen zijn grote passieproject ASP, wat staat voor A Starting Point. Dit is een site die Amerikaanse burgers op een simpele manier door het oerwoud aan wetgeving loodst en wetten en regels op een heldere manier uitlegt. Ook brengen Chris en zijn team burgers in contact met (lokale) politici. Dat klinkt als superveel werk en dat was ook zo. Chris gebruikte quarantine stress als motivator om alle energie in het opbouwen van die site te storten, zo gaf hij toe in een interview met USA Today. Ook was hij voor de coronacrisis al een echte huismus. "Quarantine itself is not that unfamiliar to me. I never leave my house, anyway."

 

Article continues after the ad