Nicole Eggert in Baywatch

In de jaren 90 dartelde ze over het strand in Baywatch, maar hoe gaat het nu met de ooit megapopulaire… Nicole Eggert?

Nicole Eggert werd al vanaf jonge leeftijd klaargestoomd om een ster te worden. Ze deed mee aan missverkiezingen voor kinderen (die ze won!), en speelde als kind rolletjes in populaire series als Who’s The Boss? en Charles in Charge.

Eggert werd in één klap een wereldster toen ze in het derde seizoen van Baywatch de hoofdrol kreeg van Summer Quinn. Quinn werd achtervolgd door een wraakzuchtige ex, en streed samen met C.J. (Pamela Anderson) tegen boulimia, waarna ze verhuisde om een studie te volgen.

Eggert stapte na twee seizoenen uit Baywatch. De show maakte haar een wereldster, maar ze vond er uiteindelijk weinig aan. De actrice vond het raar dat ze mascara moest dragen als ze in het water lag te dobberen, en haar nieuwe status als sekssymbool was totaal ongewenst. Naar eigen zeggen weigerde ze een Playboy-shoot voor een paar miljoen dollar! Achteraf had Nicole het waarschijnlijk anders gedaan, maar op dat moment stapte ze uit Baywatch.

Article continues after the ad

Na de geboorte van haar eerste kind had Nicole moeite om op gewicht te blijven, en kwam ze steeds minder vaak aan de bak als actrice. Ze bleef echter wel veel geld uitgeven, met het idee dat het geld wel weer zou komen… Je raadt het al: dat kwam niet.

De afgelopen jaren werkte Nicole Eggert in haar eigen foodtruck, en reed ze regelmatig met haar eigen ijskar. Hiermee trok ze wel publiciteit, maar natuurlijk niet genoeg om Baywatch-geld te verdienen!

Sterren zakken door het ijs

Hoewel ze na Baywatch af en toe op televisie kwam ging het meestal om gastrolletjes in series. Dat werden er steeds minder, waarna Eggert meedeed aan verschillende realityshows. Ze deed mee aan de Amerikaanse versie van Sterrenslag (Battle of the Network Stars) en werd in 2013 tweede in Splash (de Amerikaanse Sterren Springen).

Toen dát klaar was zakte Eggert steeds dieper weg in het drijfzand der C-sterren. Ze liet een tatoeage bijwerken in Tattoo Nightmares, en kwam in de plastische chirurgieshow Botched voor een borstverkleining (nadat ze eerder vijf vergrotingen had laten doen), in de aflevering Boob-Watch (zucht…).

Het geld is op

Eind 2019 zeg Eggert zich genoodzaakt om mee te doen aan de show Back in the Game, met oud-honkballer Álex Rodríguez. A-Rod probeert in deze show oud-miljonairs die geen geld meer hebben er bovenop te helpen. Eggert teerde al jaren op haar spaargeld, en had geen idee hoe ze deze situatie moest veranderen. Op dat moment had Eggert al drie keer een faillissement aangevraagd, en wilde ze verdere verliezen voorkomen.

De uitzending was niet echt een succes. Eggerts manager zat Rodríguez voornamelijk om meer geld te vragen. Eggert wilde wel graag geld hebben, maar echt werk maken van haar foodtruck was toch teveel gevraagd. Ook onder invloed van haar ‘manager’ die niet om kon gaan met kritiek.

En nu?

Het afgelopen jaar hebben we eigenlijk heel weinig gehoord van Nicole Eggert. Ze zit tegenwoordig ook weer in het ‘conventie-circuit’, waar fans van Baywatch haar betalen voor een foto, handtekening of praatje (net als bijna de hele cast van de Power Rangers).

 

Nicole Eggert is daarmee niet het verschrikkelijkste geval van vergane glorie, maar echt vrolijk word je er ook niet van. Eggert verdiende tientallen miljoenen aan Baywatch, en dat geld is allemaal weg...

Ben je benieuwd naar hoe het nu met nóg een paar verdwenen sterren gaat? Check hier wat er is gebeurd met Jokertje, Pamela Anderson, Hind en de cast van Mean Girls!