Fotograaf
Sander Boer

Hoe gaat het met Olcay Gulsen in deze coronatijd? We brachten een bezoekje en vroegen haar (op 1,5 meter afstand) hoe ze de quarantaine ervaart. Olcay geeft zelfs haar favoriete films en series als kijktips!

Hoe gaat het met je?

“Ik vind het heel fijn dat het allemaal wat soepeler wordt, want het thuiszitten begon me wel een beetje op te breken. De eerste 3 weken gingen nog, daarna begon ik me te vervelen. Ik ben een bezige bij die graag buiten is en lekker dingen wil doen. Met vriendinnen bijkletsen, mijn ouders bezoeken, op een terrasje zitten, projecten bedenken. Dat heb ik allemaal heel erg gemist.”

Wat vind je het allermoeilijkste aan thuisblijven?

“Het gevoel dat iemand je vleugels heeft afgebroken. Ik ben ontzettend reislustig en zou normaal al 2 of 3 trips hebben gemaakt. Die zijn allemaal afgezegd, waardoor je het gevoel krijgt dat je wereld steeds kleiner wordt. Normaal gaan Ruud (de Wild, red.) en ik ook vaak uit eten, nu moest ik elke dag bedenken wat we gingen eten. Afhalen vind ik toch minder lekker, omdat je de hele ambiance mist.”

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@dolshegulsen opgemaakt met @olcaygulsenbeauty rescue kit 🤩 check olcaygulsenbeauty.com voor de producten

Een bericht gedeeld door Olcay Gulsen (@olcay) op

Wat is het raarste dat je hebt gedaan om je thuis aan te passen aan de huidige situatie?

“Op mijn dakterras staan plantenbakken. Samen met Ruud heb ik die helemaal leeggeschept. Acht uur lang. Dat zou ik normaal nóóit doen, maar het is wel fijn dat het is gebeurd. Nu kan ik er iets leuks van gaan maken.”

Article continues after the ad

Waar kijk je nu naar?

“Op internet volg ik de hele tijd alles wat met corona te maken heeft. Ik wil op de hoogte zijn van hoeveel mensen er zijn opgenomen op de ic’s, of er een dalende lijn is, wat er in het buitenland gebeurt. Ik juich iedere keer als er minder opnames zijn en minder mensen sterven. Normale tv kijk ik eigenlijk nooit, maar ik kan wel series bingewatchen die ik leuk vind.”

 

Kijktips van Olcay Gulsen

Wat zijn je Top 5 kijktips voor de rest van quarantaine-Nederland?

1.     La Casa de Papel: “Ik heb het vierde seizoen van La Casa de Papel in één dag gebinged. De continue spanning, de hausse aan slechteriken, het gevoel alsof je echt deel uitmaakt van hun groep als je kijkt. Ik heb echt zitten schreeuwen voor de tv.”

2.     The English Game: "het gaat over voetbal in de vorige eeuw. Ik wist helemaal niet dat het toen iets was wat rijke mannen deden. In de serie zie je mooi de omwenteling van dure sport naar mainstream bezigheid.”

3.     The Handmaid’s Tale: "Door het coronavirus moet ik ineens heel vaak aan die serie denken, omdat het zo ongelofelijk is wat daarin gebeurt, maar tegelijkertijd hadden wij een paar maanden terug ook nooit kunnen bedenken dat we bij de AH eerst onze handen moesten desinfecteren voordat we boodschappen mogen doen. Ik ben heel benieuwd naar het nieuwe seizoen.”

4.     Angel Has Fallen: "Vanaf de allereerste seconde tot het einde een superspannende film. Het had meteen mijn aandacht en zet je ook wel aan het denken, over wat je wel weet en wat je niet weet. En wat je niet weet, mag je ook niet weten.”

5.     The Bonfire of Destiny: "Een fantastische Franse serie over een theater dat in de brand vliegt, waardoor er honderden aristocratische vrouwen omkomen. Je ziet het persoonlijke verhaal van al die vrouwen, echt een aanrader.”

We bezochten ook Bridget Maasland, Rico Verhoeven en Juvat Westendorp tijdens de lockdown? Hoe komen zij de dagen door en wat kijken ze het liefst in hun vrije tijd?