Monic Hendrickx

Ook Monic Hendrickx zit thuis door het coronavirus, maar zeker niet in pyjama op de bank met een bak popcorn op schoot. Tenminste niet altijd… we vroegen Monic hoe ze haar quarantaine ervaart en wat haar favoriete films en series zijn!

Irritaties

Wat vind je het allermoeilijkste aan thuisblijven?

“We hebben geen heel groot huis, dus je gaat snel in elkaars aura zitten. Mijn lief Ralph en dochter Javaj slapen bijvoorbeeld graag uit, terwijl ik elke ochtend om 7 uur klaarwakker ben. Dat soort verschillen heb je altijd, maar ze vallen extra op omdat je zo op elkaars lip zit. We proberen zo veel mogelijk rekening met elkaar te houden, maar er zijn ook wel irritaties geweest.”

Wat vind je eigenlijk wel fijn?

“Nu we thuis zijn, proberen we elke dag een stukje huis schoon te maken of op te ruimen. Gisteren hebben we de ramen gelapt, vandaag ben ik mijn kasten aan het uitmesten. Dat is een handige bijkomstigheid, want dat soort dingen doen we eigenlijk te weinig. Ik merk nu ook pas hoeveel spullen we bewaren die we totaal niet nodig hebben.”

Article continues after the ad

Gitaar spelen in het tuinhuisje

Wat is het raarste dat je hebt gedaan om je thuis aan te passen aan de huidige situatie? 

“Ik vind het leuk om met een vriendin gitaar te spelen en te zingen. Dat doen we nu via Skype, maar vanmorgen sliep iedereen in huis nog. Om de boel niet wakker te maken, ben ik met een dikke jas en mijn laptop in ons tuinhuisje gaan zitten. Daarvoor moest ik het een en ander organiseren, waar ik niet zo goed in ben. Het was lekker dat het toch goed ging en gezellig was.”

TV-tips van Monic

Waar kijk je nu naar? 

“In het begin van de coronacrisis volgden we al het nieuws op tv, maar ik merkte dat ik bang werd van al de onzin die wordt verspreid. Ralph heeft het meteen door als iets niet klopt, maar bij mij blijft dat even hangen. Ik heb nog geen lekkere nieuwe serie gevonden om te volgen, maar we kijken wel veel films.”  

Wat zijn je top-5 kijktips voor de rest van quarantaine-Nederland? 

“Ik hou van alle Planet Earth-natuurdocumentaires, die leiden lekker af. Ralph is normaal nooit van de kookprogramma’s, maar hij had laatst The Mind of a Chef ontdekt op Netflix. Ik werd ook gegrepen, omdat je het leven van de chef-kok echt induikt. Sex Education vind ik een aanrader, omdat het op het randje van comedy en drama zit. Als film tip ik Long Shot, met Charlize Theron en Seth Rogen. Daar krijg je gegarandeerd een goed humeur van. En ik houd van muziekdocumentaires. Een van mijn favorieten is George Harrison: Living in the Material World. Daar krijg ik nooit genoeg van.”

Ook andere BN'ers zoals Chantal Janzen en André Hazes maken er het beste van. 

Lees meer over Monic Hendrickx in het nieuwe Veronica Magazine, dat nu in de winkels ligt!