Dr. Pol

Hij woont niet meer in Nederland maar hij is wél een BN’er! Dierenarts Dr. Pol zit ook in quarantaine aan de andere kant van de oceaan. Hij geeft ons een paar coronatips en vertelt over zijn leven nu in Michigan.

National Geographic zendt sinds deze week weer nieuwe afleveringen uit van The Incredible Dr. Pol.

Dansen in de kamer

Wat is je coronatip voor mensen die thuis zitten?

“Gewoon spelletjes doen. Ouderwetse spelletjes als Monopoly en weet ik wat allemaal waar je je hersenen moet gebruiken. Dat is veel beter dan naar de televisie kijken en niks doen. Blijf ook lekker bewegen, ga maar dansen in de kamer of zoiets."

Dr. Pol gooit ook even een dierentip in de mix: aai geen andere honden want het virus kan op hun vacht zitten. Doen we, Dr. Pol!

Article continues after the ad

Welke maatregelen hebben jullie genomen in de kliniek?

“We laten hier geen mensen binnenkomen in de kliniek. Die blijven allemaal in de auto zitten. Wij halen dan de patiënt zelf naar binnen."

Lekkerbek

Wat mis je aan Nederland?

“Lekker eten. In Nederland zijn Chinese restaurants zo veel beter dan hier in Amerika. En natuurlijk de lekkerbekjes. Helaas kennen we dat hier niet."

Hoe blijf je fit?

“Gewoon doorwerken. En niet te zwaar worden. Ik eet om te leven, ik leef niet om te eten. Het is belangrijk om gezond te blijven en normaal te eten. Je moet gewoon geen gekke dingen doen. En gewoon doorgaan, hè. Ik ben nu niet meer zo vlug als toen ik veertig of vijftig was maar ik ga gewoon door. Elke dag opstaan en gewoon naar het werk gaan. Als je eens op je reet gaat zitten, dan gaat het roesten.”

Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?

“Met een vrije dag ben ik ook altijd thuis aan het werk. Dan moet er van alles in huis gebeuren. Je moet het gras maaien, de dierenhokken moeten schoongemaakt worden en ga maar door. Er is altijd wel iets te doen.”

Lees ook hoe het met Monic Hendrickx, André Hazes en Chantal Janzen in lockdown gaat.

The Incredible Dr. Pol is dagelijks te zien op National Geographic.