50 Cent in MTV Cribs

MTV Cribs: wie is er niet mee opgegroeid? Amerikaanse sterren lieten MTV binnen om hun belachelijk grote villa’s en auto’s te showen. Binnenkort maakt de show een comeback, dus we vragen ons af: hoe is het eigenlijk met de presentatrices van de beroemde show?

In tegenstelling tot Pimp My Ride, waar Xzibit gare auto’s liet opknappen, had Cribs geen echte presentatoren. Wél werden de luxe beelden voorzien van commentaar door Ananda Lewis. De nadruk lag echter op de sterren zelf die hun decadente woningen lieten zien.

De show begon in 2000 en zeg eens eerlijk: is er iets méér ‘2000’ dan de intro van MTV Cribs?

De show werd ingesproken door Ananda Lewis: één van de gezichten van MTV. De presentatrice was één van de rijzende sterren op de Amerikaanse televisie van dat moment.

Article continues after the ad

MTV of Nie?

In 2001 verliet ze MTV omdat ze haar eigen talkshow kreeg: The Ananda Lewis Show. In dit programma sprak ze over serieuze zaken als borstkanker en huiselijk geweld, om tegenwicht te bieden aan spectaculaire shows als Jerry Springer. De presentatrice had wel veel pech: haar show begon op 10 september 2001… Door alle tumult na de aanslagen van 11 september raakte The Ananda Lewis Show helemaal ondergesneeuwd en werd hij stilletjes stopgezet.

Daarna bleef Lewis wel actief, eerst als showbizz-correspondent bij het dagelijkse programma The Insider, maar ze werd steeds minder prominent. De presentatrice kreeg ook steeds minder zin in de spotlights en toen haar oma ziek werd en zorg nodig had, besloot Lewis flink af te bouwen. Tegenwoordig maakt ze het huis-makeoverprogramma While You Were Out voor TLC en zet ze zich in voor goede doelen. In oktober 2020 maakte Lewis bekend dat ze al twee jaar te maken had met borstkanker, en zet ze haar bekendheid in om het probleem op de kaart te zetten.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

MTV Cribs was enorm populair op MTV: de rijkdom van film- en muzieksterren sprak in de jaren 00 enorm tot de verbeelding, hoewel de luxe vaak ook zó overdadig was dat je er alleen maar om kon lachen. Sterren gebruikten de show ook vaak om succesvoller te lijken dan ze eigenlijk waren.  Rapper 50 Cent leende een paar Ferrari’s om stoer over te komen en Robbie Williams huurde zelfs een hele villa om te showen!

MTV probeerde rapper Redman óók over te halen om een landhuis af te huren, maar híj deed daar niet aan mee. Hij gaf een rondleiding door zijn gare huisje in New York met Ikea-spotjes en vuile was. Legendarisch!

MTV Cribs keert terug!

In augustus verschijnt een nieuwe reeks MTV Cribs in Amerika. Wanneer het OG realityprogramma in Nederland te zien is, is helaas nog niet bekendgemaakt.