Opa en Stiefzoon Ruinerwold

De docuserie De Kinderen van Ruinerwold maakte de afgelopen weken enorm veel indruk op NPO 1. Na afloop kwamen er alleen nog wel veel vragen binnen, waarna documentairemaakster Jessica Villerius een extra aflevering maakte. Ook beantwoordt ze nu een andere prangende vraag: hoe is het nu met die andere gevangenen?

Article continues after the ad

Tijdens een van de afleveringen kwamen we er namelijk achter dat de vader van het 'spookgezin', Gerrit Jan van D., op enig moment ook andere mensen gevangen hield. "Ook zijn schoonvader en een zoon van zijn vrouw uit een eerder huwelijk werden door hem opgesloten", zo kwam er in beeld te staan. Hierna kwam een vrij schokkend shot voorbij waarin we de angst in de ogen van deze twee te zien kregen.

Hoe is het nu met die andere gevangenen? 

Jessica zette een bericht op haar Facebookpagina waarin ze aangeeft veel vragen te krijgen over 'opa' en 'stiefzoon'. Te beginnen met de schoonvader van Gerrit Jan. "Opa - de vader van de moeder van alle 9 kinderen - is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten", schrijft Jessica. En hoe zit het met het (toen nog) jongetje? "De jongen op dat desbetreffende beeld, zoon van de moeder en dus halfbroer van de 9 kinderen, is inmiddels eind dertig en woont niet meer in Nederland."

Het hele bericht van Jessica, waarin ze ook ingaat op het "heftige" maakproces, kun je hieronder lezen:

Het zit erop. Anderhalf jaar ‚Äėmaken‚Äô. Een miljoen beslissingen. Honderden uren aan filmmateriaal, duizenden uren aan...

Geplaatst door Jessica Villerius op Zaterdag 17 april 2021


De docureeks De Kinderen van Ruinerwold staat op NPO Start.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify.