Marije Knevel in Wie is de Mol?

Shownieuws-gezicht én adjunct-hoofdredacteur van LINDA Marije Knevel - dochter van presentator Andries - jaagt dit seizoen op de Mol in het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?. Met welke smoes ging ze op reis?

Article continues after the ad

Superguide komt dit jaar met een eigen Wie is de Mol? poule en de winnaar gaat naar huis met een toffe WIDM-prijs. Doe je ook mee?

Marije - check hier ook alle andere nieuwe deelnemers - is best wel inventief bezig geweest om haar deelname geheim te houden. In de nieuwe editie van de Shownieuws-podcast vertelt ze hoe ze iedereen om de tuin leidde.

'Experimenteel onderzoek'

Als kandidaat moet je er even drie weken tussenuit knijpen zonder dat je de buitenwereld mag vertellen dat het voor Wie is de Mol? is. Wat was Marije's smoesje voor haar Shownieuws-collega's. "Ik heb gezegd dat ik een experimenteel onderzoek zou hebben, waar zeg maar ‘guinea pigs’, oftewel proefpersonen, voor nodig waren. En dat ik ineens de kans had om daaraan mee te doen."

Vertrouwenspersoon

Het gebruikelijke vakantie-excuus kon Marije niet geloofwaardig inzetten. "In coronatijd was ik al op vakantie geweest, dus wat voor excuus kan je dan gebruiken om ineens drie weken weg te zijn?" Nou, ze had dus een vrij inventieve smoes verzonnen! Marije's thuisfront, aka haar vriend en een hele goede vriendin, wist dat ze voor Wie is de Mol? op reis ging. Die vriendin is tevens haar vertrouwenspersoon en weet dus precies hoe ver Marije kwam. Of zou ze de Mol zijn?


Wie is de Mol? 2021 is vanaf zaterdag 2 december wekelijks om 20:25 uur te zien op NPO 1.