Rob Verlinden

Rob Verlinden (70) harkte en plantte er de afgelopen jaren lustig op los. Het leverde talloze omgetoverde super-tuinen op voor Eigen Huis & Tuin en later ook Rob's Grote Tuinverbouwing. Dit tv-icoon is inmiddels van de beeldbuis verdwenen, maar hoe gaat het nu eigenlijk met 'm?

TV-carrière

Nog even over die tv-carrière: die is - afgezien van een sporadisch interview hier en daar - toch echt afgelopen. SBS6 haalde de tuinman in 2018 van de buis, waarmee de titel Rob's Grote Tuinverbouwing ook in de prullenbak kon. De reden dat SBS6 dit besluit moest nemen, was vrij pittig. Vorig jaar kwam Robs biografie uit. Hij is al 28 jaar hiv-patiënt en lijdt al acht jaar aan de ziekte van Parkinson, onthulde hij onder meer. "SBS6 trok de stekker eruit toen de producent van De Grote Tuinverbouwing vertelde dat het zo niet meer langer ging", blikte Rob een tijdje geleden terug

'Schaam me dood'

Het tv-icoon schaamde zich dood toen hij beelden van zichzelf terugkeek. "Het was niet meer om aan te zien. Ik was niet meer die flamboyante, energieke, vrolijke presentator van weleer. De energie was op en ik was een wrak geworden." Ook noemde hij het "logisch" dat SBS6 besloot om 'm van de buis af te halen. "Achteraf was die beslissing de juiste."

Gezondheidsproblemen

Een paar maanden geleden kreeg Rob weer een stel gezondheidsklappen te verwerken. Aan weekblad Story onthulde hij dat er bij hem longfibrose is geconstateerd. Dat is een vrij zeldzame, chronische longaandoening waarbij de longen minder zuurstof kunnen opnemen. Ook raakte hij voor de helft blind nadat de buitenste bloedvaten van zijn rechteroog waren gesprongen.

Article continues after the ad

Wat doet Rob nu?

Carrière-wise is het momenteel een beetje stil. We weten niet wát Rob nu zoal doet. 'Achter de geraniums zitten' is natuurlijk een grap die voor de hand ligt bij Rob, maar nee: dat gaan we niet doen! Het is ook niet zo van toepassing, zo zien we aan zijn vele Insta-posts. Hij blijft volop bezig en deelt vaak foto's en filmpjes van bloemen en planten die hij ergens tegenkomt of haalt oude Eigen Huis & Tuin-make-overs uit het archief. Of in je onderbroek op de hometrainer zitten. Waarom ook niet?

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Quarantaine is voorbij!!!

Een bericht gedeeld door Tv tuinman der Nederlanden (@robverlindenofficial) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

M’n Nederlandse wandeling

Een bericht gedeeld door Tv tuinman der Nederlanden (@robverlindenofficial) op

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

De monettuin bij de boerderij van eigen huis en tuin, kennen jullie hem nog?

Een bericht gedeeld door Tv tuinman der Nederlanden (@robverlindenofficial) op

 

Hoe gaat het nu met Rob?

"In 2019 scheidde hij van zijn man Robert Weijers en vrij recent nam hij zijn intrek in een zorgwoning in de tuin van zijn dochter en haar gezin in Lelystad", weet Story. In een van z'n nieuwste insta-filmpjes legde Rob trouwens uit dat hij even in quarantaine moest. Waarschijnlijk omdat hij uit Spanje kwam, zo gokken we aan de hand van het filmpje hieronder. Daar zien we zijn 'laatste wandeling in Spanje', waar hij een appartementje bezit. Maar, laten we even eerlijk wezen, wat vooral opvalt zijn die dreadlocks! Deze bijzondere make-over deed al snel wat Twitter-wenkbrauwen fronsen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Laatste wandeling spanje

Een bericht gedeeld door Tv tuinman der Nederlanden (@robverlindenofficial) op

 

 

Rob reageert op kritiek

Een witte man met dreadlocks? Dat is een gevalletje 'culturele toe-eigening', riepen critici. Rob reageerde vandaag zelf op die kritiek. "Ik kan er niks mee. Ik heb ze al 14 dagen niet meer en ik ga me daar niet mee bemoeien", zegt hij tegen Bekende Buren. Goed: we sluiten af met een klein lesje van de grote meester. Want hij houdt er nog steeds van om bloemen en planten te ontleden. Met vandaag: de 'bowiea volubilis'. En nee, dat is géén Harry Potter-spreuk!