Huub, Gouden Kooi

Terror Jaap, Amanda, Brian en Huub. Slechts enkele namen van deelnemers die hun bekendheid te danken hebben aan het realityprogramma De Gouden Kooi. Eerder zochten we al uit hoe het nu met Amanda gaat, maar diezelfde vraag brandt ook op onze lippen voor kandidaat Huub.

Huub van Ballegooy moest het in 2008 doen met een vierde plaats in De Gouden Kooi (en verloor dus nipt van Terror Jaap), maar hij stond uiteindelijk niet helemaal met lege handen. Hoewel vele kijkers twijfelden aan de oprechtheid van de relatie en het ‘huwelijk’ van Huub en zijn medekandidaat Claire, die tijdens de slotperiode van het programma werd aangekondigd, bleek hun relatie onverwachts toch stand te houden. Begin 2009 werd hun liefdesgeluk zelfs bezegeld met dochtertje Sophie. Helaas was dat niet genoeg om het huwelijk te redden. In oktober 2009 – slechts drie maanden na de geboorte van Sophie – kwam het nieuws naar buiten dat de twee gingen scheiden.

Temperamentvol 

We weten natuurlijk niet wat er precies van waar was en wat niet, maar Claire 'onthulde' later dat de scheiding alles te maken had met de losse handjes van Huub. "Hij reageerde gewoon vol spijt en zei dan dat hij het niet had moeten doen. Maar wanneer je het blijft doen, zelfs wanneer je net bevallen bent, dan is het iets typisch aan het worden. Ik denk dat diegene dan echt een probleem heeft", beschuldigde ze haar ex-man. Huub kon zich daar niet in vinden. "Wat Claire naar buiten wil brengen moet ze zelf weten, maar dit is niet waar.” Inmiddels hebben de twee het verleden achter zich gelaten en focussen ze zich volledig op hun dochter, zo blijkt wel uit de tekst onder de foto hieronder.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eerlijk? Ik vind het allemaal best klote. Als samengesteld gezin hebben wij vandaag onze 10-jarige Sophie na een maand (!) in de tuin op bezoek gehad. Dit dankzij een snood, lief verrassingsplannetje van haar lieve stiefmoeder in samenwerking met haar moeder. Elkaar niet knuffelen en aanraken door #socialdistancing is echt een opgave. En ik weet dat alle samengestelde gezinnen in mijn omgeving ook met dit dilemma zitten. Als ouder je kind niet kunnen aanraken....brrrr dat is heel bar. Maar wij houden ons eraan. En blijven zo creatieve oplossingen zoeken. Want hoe minder we ons aan de regels houden, hoe langer deze klotezooi duurt. En deze crap moet zo snel mogelijk voorbij zijn. Dat is in het belang van iedereen! Dus als je iemand ziet die zich niet aan de maatregelen houdt? Spreek die persoon er alsjeblieft op aan. En blijf alsjeblieft zoveel mogelijk thuis, ga echt alleen naar buiten als je niet anders kan. En houd verdomme 1,5 meter afstand!Want als wij dat kunnen met ons eigen kind, dan kan jij dat toch met een vreemde, een kennis of een ander familielid óók? Of niet soms? #bedankt. En dan gaan we voor nu gewoon weer door.

Een bericht gedeeld door Huub van Ballegooy (@huubvanballegooy) op


Nieuwe poging

Wie goed naar de bovenstaande foto kijkt, ziet dat er inmiddels meer kinderen in het spel zijn. Huub zat na de breuk met Claire niet lang in zak en as. De realityster vond namelijk in 2014 opnieuw het geluk bij Utopia-deelneemster Robin. Blijkbaar maakte dit (voormalig) Playboy-model niet alleen indruk bij de kijkers of bij medekandidaat Giorgio, maar ook bij de mensen achter de schermen. De twee trouwden nog datzelfde jaar en in 2017 maakten ze bekend dat ze een kindje verwachtten. De inmiddels 38-jarige Huub is - als we zijn Instagram mogen geloven - een echte (reizende) familieman geworden!

Article continues after the ad

 

Reality-tv

Wat mensen misschien niet weten, is dat Huub stiekem nooit echt vaarwel heeft gezegd tegen reality-tv, al was hij dan niet te zien. Van 2006 tot eind 2019 was de De Gouden Kooi-deelnemer als showrunner, Editor in Chief en Storyline editor betrokken bij diverse shows als Utopia (waar hij Robin dus heeft ontmoet), The Voice of Holland, Van je Vrienden moet je het hebben, The Next Poptalent en zo kunnen we zijn CV nog wel blijven opdoemen. Inmiddels werkt Huub sinds begin dit jaar voor ITV Studios, waar hij als Consultant betrokken is bij andere realityprogramma's (als het terugkerende Love Island).

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talpa oldschool- - - - - #friends #fun #dinner #amsterdam #italian #ferillisamsterdam

Een bericht gedeeld door Huub van Ballegooy (@huubvanballegooy) op


Net als reality-tv kan social media natuurlijk maar schijn lijken, maar wij vermoeden dat hij het leven als reizende en getrouwde familieman helemaal op orde heeft. Dat is nog eens een mooie ontwikkeling om te zien!