Neil Patrick Harris bij de Emmy Awards

Broadway-ster, voormalig kinderster, host, goochelaar… Wat is Neil Patrick Harris eigenlijk niet? Hij maakte het personage Barney Stinson Legen-Wait For It... DARY. Maar hoe gaat het nu eigenlijk met de How I Met Your Mother-acteur?

Haaave you met Neil Patrick Harris?

We gaan even terug in de tijd naar zijn rollen vóór de bekende sitcom. Al op 15-jarige leeftijd ontving Neil een Golden Globe-nominatie voor zijn rol als de wonderkindarts Doogie in de serie Doogie Howser, M.D. Hij brak met deze serie door in de Hollywood-wereld, wat leidde tot filmrollen in grote titels als Starship Troopers, Spider-Man en Cloudy with a Chance of Meatballs 2.

Maar de meesten kennen deze bro natuurlijk als womanizer Barney Stinson. Een personage bomvol oneliners als ‘Haaave you met Ted’, ‘Challenge accepted’ en niet te vergeten: ‘Suit Up!’

 

Carrière na Barney Stinson

Gelukkig verdween NPH, in tegenstelling tot een andere HIMYM-acteur, niet van het grote scherm. Zijn meest succesvolle filmrol is die van Desi, Amy’s rijke ex-vriendje in de psychologische thriller Gone Girl (2014). Ook bemachtigde hij een plek in A Million Ways to Die in the West, American Horror Story, The Penguins of Madagascar, Glee en A Series of Unfortunate Events.

Article continues after the ad

Bij die laatste kwam zijn Broadway-ervaring goed van pas. Door zijn vele theaterrollen speelde Neil perfect s ’werelds slechtste wannabe-ster: Count Olaf. We vergaten bijna zijn voorganger Jim Carrey! 

Count Olaf staat bekend om zijn verkleedtrucs, maar Neil kan er zelf ook wat van. Zo ging hij undercover bij The Voice.

 

I’m your host for tonight

Naast een gastrolletje hier en een hoofdrol daar, was de acteur ook vaak te zien als host van verschillende award shows. Neil hostte de Tony Awards in 2009, 2011, 2012 en 2013, waarvoor hij vier speciale Emmy Awards won. Hij was ook gastheer van de Primetime Emmy Awards in 2009 en 2013, en in 2015 was hij de eerste openlijk homoseksuele man die de Academy Awards presenteerde.

Geen wonder dat de entertainer zo vaak werd teruggevraagd als host. Tot op de dag van vandaag heeft hij de meest spectaculaire opening van de Tony Awards in zijn pocket.

Happy (scary) family

Neil is gelukkig getrouwd, en heeft twee kinderen Harper en Gidion, met chef en acteur David Burtka. Fun fact: David had ook een klein rolletje in How I Met Your Mother als Scooter, Lily’s middelbare schoolvriendje.

Daarnaast verovert Neil Instagram met zijn jaarlijkse Halloween-foto’s. Het kan niet anders dan dat zijn 8,4 miljoen volgers versteld staan van deze transformaties.

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A long time ago in a Halloween far, far away....

A post shared by Neil Patrick Harris (@nph) on

 

 

Wil je meer weten over het leven van de acteur? Je kan NPH’s huis, inclusief zijn magic man-cave, hieronder bekijken in Vogues’ 73 vragen.

 

Neo en Neil

Weer even terug naar zijn carrière. Wat heeft de acteur de komende jaren op de planning staan?

Neil is momenteel bezig met de opnames van The Matrix 4. De releasedatum van de film is helaas door het coronavirus uitgesteld. Jammer want wij kunnen niet wachten op het vervolg van de sciencefictionklassieker.

Helaas ziet Neil niets in een HIMYM-revival. Dus voor nu moeten we het doen met de OG-afleveringen, die allemaal op Netflix staan. Mocht je zin hebben in een andere serie, dan hebben wij hier een lijst met de 10 beste series op Netflix.