Fotograaf
Instagram @amberbrantjes
Rikkie de Jong, GTST

Amy, Lucas, Nina, Valentijn, Rikkie en Sil. Dit zijn enkele namen van karakters uit Goede Tijden, Slechte Tijden die ooit werden gespeeld door kinderen. Betekende deze rol een kickstart voor hun jonge carrières of zijn ze inmiddels in de vergetelheid geraakt? Wij zochten het uit.

1. Amy Kortenaer

De altijd zo gevreesde Isabella Kortenaer keerde in 2010 terug samen met haar dochter Amy Kortenaer, tevens de dochter van opperman Ludo Sanders. Hoewel deze rol later (en met name in de spin-off Nieuwe Tijden) gespeeld werd door Holly Mae Brood, denken we vooral terug aan het roodharige meisje dat het leven van haar zus Nina behoorlijk zuur maakte. Deze rol werd dan ook voortreffelijk gespeeld door actrice Julia Batelaan. 

Het is inmiddels bijna tien jaar geleden dat ze voor het laatst te zien was in deze rol en daarom kunnen we best eens terugkijken hoe het nu met haar gaat. Julia is inmiddels 24 jaar en acteert nog steeds! De afgelopen jaren dook ze op in series als Divorce, Flikken Rotterdam en De Spa, en ook viel ze op door haar rollen in films als Molly en Kill Mode, Killer Carnival en Macho. Duidelijk is dat er nog altijd niet valt te sollen met haar. En belangrijker nog: ze is dol op Game of Thrones, zo zien we wel op de foto hieronder.

Article continues after the ad

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  


2. Amy Kortenaer 2.0 

Aan al het moois komt een einde en zo ook aan het GTST-avontuur van Julia. Ze had voor haar leeftijd te veel gespeeld en moest daarom gerecast worden. Dat gaf haar vervangster Naomi van Es in 2010 en 2011 mooi de kans om zichzelf op de kaart te zetten. En met succes! De actrice was daarna nog te zien in een glansrol in Divorce. Inmiddels combineert ze het acteren met haar studie bio-informatica, als we haar LinkedIn mogen geloven.


3. Rikkie de Jong

Wie aan het karakter Rikkie de Jong denkt, zal vrijwel direct de naam 'Robin Martens' in het hoofd hebben, maar er was ook een tijd vóór deze veelbesproken actrice. Het was de jonge Amber Brantjes die in een van de meest hartverscheurende scènes ooit afscheid moest nemen van haar doodzieke moeder Anita! Deze actrice was één van de eerste kinderen in GTST die voor langere tijd een rol mocht spelen en dat deed ze met veel succes.


Amber Brantjes was pas negen toen ze voor het eerst te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, maar dat is dit jaar alweer 15 jaar geleden. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een jongedame van 23 en heeft ze haar plekje voor de camera verruild voor een plek erachter: ze is namelijk fotografe! 


4. Sil Selmhorst

Samen met Rikkie de Jong werd ook haar 'vriendje' Sil Selmhorst van de een op de andere dag gerecast. We weten allemaal hoe dat is afgelopen: Sil vermoorde Rutger Goedhart met een pook van de openhaard (gespeeld door Rik Witteveen) en kwam een paar jaar terug om het hart van Amy te veroveren (Soy Kroon). Maar er was ook een tijd dat Sil nog gewoon de 'lieve zoon' was van Laura en Robert en de oom van de geliefde Noud Alberts (Ruud Feltkamp)


Het personage Sil is door al heel wat namen gespeeld: eerst door een paar baby's en kinderen die constant werden afgewisseld, vervolgens door Quinn van Beynum (2005-2006), Joritt Wegman (2006-2007) en tot slot ook de krullenbol hierboven: Kjeld Daan Visser. Die laatste naam zou je de komende jaren misschien wel ergens in de aftiteling voorbij kunnen zien komen. In 2014 won hij als 15-jarig talent een schrijfwedstrijd en gaf hij aan regisseur te willen worden. Dat past natuurlijk helemaal in zijn straatje! 


5. Valentijn Sanders

'Huh, Valentijn een kindacteur? Die jongen was toch pas nog te zien?", horen we je denken. Dat klopt inderdaad, maar wij hebben het dan ook niet over Vincent Visser die in 2019 zijn opwachting mocht maken als de puberende student en kleinzoon van Ludo Sanders. Wij hebben het over de kleine acteur die in 2012 samen met zijn ouders Nick en Charlie vertrok naar Curaçao! Of moeten we zeggen acteurs?


De makers van GTST fopten ons namelijk à la Full House met een dubbelrol! Patrick en Ricardo Worp kropen van 2008 tot 2012 (en later nog eens in 2014) om en om in de rol van Valentijn. Inmiddels zijn we dus zo'n 9 jaar verder en zijn de jongens op Google en social media in geen velden of wegen te bekennen. We moeten het dus doen met een heel klein fotootje op de gesloten Insta van Ricardo. Of het acteerbloed ergens nog kruipt, blijft de vraag.


6. Nina Sanders

Al bijna zestien jaar vertolkt Marly van der Velden de rol van 'Ludo's prinses' Nina Sanders, maar ook haar rol is weleens door andere dames gespeeld! Lange tijd door wisselende namen als Tessa Goté (1997-1997), Laura Benen (1997), Jennifer Stalman (1997), Celine Schipper, Lotte Boekhout (1997-1998, 1999), maar het was Yasmin Delil die de rol na Marly het langst mocht vertolken. 


Die rol is voor Yasmin al behoorlijk wat jaartjes geleden en inmiddels is haar carrière dan ook een heel andere kant op gegaan. Als we haar LinkedIn en Instagram bekijken, zien we dat ze de afgelopen jaren veel in de bediening heeft gewerkt, tot (assistent) manager is opgeklommen en verder haar tijd besteed als instructeur, content creator en frontdeskmanager in een paaldansschool! Ook is ze moeder van een dochtertje.


En komt de naam 'Delil' je bekend voor? Yasmin is de zus van zangeres en SlamFM-presentator Amber Delil. Met ambities zit het dus goed in dit gezin

 

7. Lucas Sanders

We huilden afgelopen tijd tranen met tuiten toen Lucas Sanders samen met zijn soap-vriendin Tiffy en hun zoontje Wolf Meerdijk verlieten. Het avontuur van Ferry Doedens hield er na elf jaar dan echt mee op, al was het dan zijn eigen schuld. Tja, wie weet zien hem ooit nog terug... of een van die anderen die ooit zijn rol als kleine jongen hebben gespeeld.

In 2000 maakte Ferry Doedens - als zoon van Janine Sanders en Stefano Sanders - zijn opwachting. Daarvoor speelden lange tijd verschillende kinderen de rol, tot in 2005 en 2006 de 13-jarige Jeffrey Stevens. Als we de goede hebben, dan waant deze soapster zich nog altijd tussen de sterren als freelance journalist van o.a. Story


En zoals het een goede journalist betaamd, heeft hij ook wel wat te zeggen over GTST in zijn huidige staat en dan met name over de komst van het gezin van Julian Verduyn.... 


8. Bram Bouwhuis

Tot slot kunnen we de jonge Bram Bouwhuis - zoon van Rikkie de Jong en Sjoerd Bouwhuis - niet vergeten. Hoewel hij pas nog opdook op de bruiloft van zijn opa Rik, weten we nu al dat er een prachtige carrière voor de jonge Jerome Talsma in het verschiet ligt. Als hij dat over een paar jaar nog ziet zitten tenminste. Hij is naast wat kleine acteer- en modellenklussen gewoon nog druk met voetballen en school. Schattig!


Nu weet je hoe het met deze jonge sterretjes in de dop gaat, maar wil je meer weten? Geen probleem! Wij zochten namelijk eerder al uit hoe het met de oudere generatie gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van Robert Alberts en Martine Hafkamp, Simon Dekker en Helen Helmink, Charlie Fischer en Isabella Kortenar, Yasmin Sanders-Fuentes en Jan Kooijman of heb je meer interesse in de levens van Maxime Sanders en Sebastiaan Labrie? Wij zochten het allemaal voor je uit.

GTST is iedere maandag t/m donderdag om 20.00 uur te zien op RTL4.