Holland's Got Talent 2020
Source
William Rutten

Het nieuwe seizoen van Holland's Got Talent is begonnen! Maar hoe is het ondertussen gegaan met de eerdere winnaars van de ultieme talentenjacht? Wij zochten het uit!

1. Daniëlle Bubberman

Het eerste seizoen van Holland’s Got Talent werd verrassend genoeg niet gewonnen door Waylon, maar door de pas 14-jarige Daniëlle Bubberman. In de media horen we van dit slangenmeisje – buiten haar kortstondige relatie met GTST-acteur Ferri Somogyi – maar weinig. Dat betekent alleen niet dat ze er geen succes aan heeft over gehouden. Ze trad zowel nationaal als internationaal op in diverse shows als Ladies of Soul en Vrienden van Amstel, werd uitgenodigd bij verschillende evenementen en was zelfs te zien in meerdere televisieprogramma's. Inmiddels gaat ze als ware influencer, model en nog altijd professioneel acrobate lekker haar eigen gang.



2. Tessa Kersten

Tessa Kersten was pas 11 toen ze als kleine rockchick het tweede seizoen van Holland's Got Talent wist te winnen van de (inmiddels vanwege misbruik veroordeelde) gitarist Lars. "Er kwam zo ontzettend veel op me af. Ik kon daar totaal niet mee omgaan", blikte Tessa in 2018 in de Limburger nog eens terug op haar HGT-avontuur. Het werd zelfs zo erg dat het jonge meisje fysiek is bedreigd door klasgenoten. "Vreselijk was dat, maar ik ben er sterker uitgekomen." Het enorme succes heeft na een groot optreden tijdens de zomerconcerten van Gerard Joling niet echt doorgezet. Maar als we de Instagram van Tessa checken, blijkt dat zingen zeker nog niet tot het verleden behoort. Ze is parttime kapster en in haar vrije tijd gaat ze los als zangeres en gitariste in cover- en tributebands. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Throwback Friyay

Een bericht gedeeld door Tessa (@tessa_kersten) op



3. Martin Hurkens

Na die 2 jonge winnaressen was het in 2010 de beurt aan operazanger Martin Hurkens om het Nederlandse publiek te veroveren. De toen werkeloze bakker had nooit kunnen bedenken dat het zo'n succes zou worden. "Na het winnen van de finale kwamen er steeds meer aanvragen binnen voor optredens", lezen we op zijn website en dat had voornamelijk te maken met zijn eigen videoclip van You Raise Me Up. "Deze video ging de hele wereld over en voordat ik het wist kwamen ook de aanvragen binnen vanuit China, Taiwan en Japan." Volgens zijn website liggen er nog uitnodigingen om in New York op te treden en om te touren in China, dus de inmiddels 66-jarige zanger zit nog lang niet achter de geraniums. 

Article continues after the ad


4. Aliyah Kolf

Met liedjes als And I Am Telling You I'm Not Going en I Have Nothing maakte Aliyah Kolf in 2011 diepe indruk op het Nederlandse publiek. De pas 11-jarige zangeres ging er niet alleen vandoor met een workshop van een professional in de Verenigde Staten en een auto (die naar haar moeder ging), maar wist in tegenstelling tot Tessa wel haar succes door te zetten. Ze zong een liedje mee op het (met een gouden plaat bekroonde) album van LA The Voices, bracht haar eerste single Yeah Yeah Yeah ten gehore tijdens de finale van Holland's Got Talent in 2012 en dook zelfs op in een bioscoopfilm. En daar bleef het niet bij! Inmiddels heeft de zangeres haar kinderlijke imago van zich afgeschud en brengt ze al twerkend bijna maandelijks een nieuwe single uit met rapformatie SBMG.


5. DDF Crew

Holland's Got Talent kreeg de afgelopen jaren vaak de kritiek dat het 'weer een zangprogramma' was, maar daar bracht de Belgische act DDF Crew (na Daniëlle in seizoen 1) verandering in. De Vlaamse crew gaf een hele andere betekenis aan het springtouwen dat we normaal gesproken alleen kennen als simpel kinderspelletje. Door hun winst kregen ze de mogelijkheid om op te treden in V The Ultimate Variety Show in Las Vegas en lieten ze op diverse evenementen zien wat ze konden. Maar het bloed bleef stromen voor talentenjachten, want in 2014 probeerden ze het nog een keer bij Belgium's Got Talent (waar ze afvielen in de halve finale) en ook het Amerikaanse publiek kreeg in 2018 een glimp van onze winnaars. Helaas waren de juryleden van America's Got Talent: The Champions minder enthousiast over de 'Jump Rope Dance Crew' en vielen ze snel af.


6. Amira Willighagen

Als een winnares uit de geschiedenis van Holland's Got Talent zowel nationaal als internationaal diepe indruk maakte, was het wel de pas 9-jarige operazangeres Amira. Haar verbijsterende auditie is in 6 jaar tijd zo'n 36 miljoen keer bekeken en vanaf dat moment lag de wereld aan haar voeten. Haar debuutalbum kreeg al snel de gouden status en eind 2014 ontving ze de Internationale Giuseppe Sciaccaprijs voor haar talent. In 2018 emigreerde ze naar Zuid-Afrika, omdat de leerplicht daar een stuk minder streng is dan in Nederland. Ze treedt nog altijd op in Zuid-Afrika waar ze een echte ster is en duikt af en toe op in Nederland, België en andere delen van Europa. Over haar carrière hoeven we ons dus helemaal geen zorgen te maken!


7. Léon Lissitza

Van de negenjarige Amira gaan we naar de 81-jarige Rotterdamse zanger León Victor Lissitza die in 2014 won. Hij wist met het nummer She van Charles Aznavour alle harten te veroveren en daarmee een optreden in Las Vegas in de wacht te slepen. Maar wat is er met één van de oudste winnaars uit de geschiedenis van de talentenjacht gebeurd? Nou, we moesten goed zoeken, maar al snel zagen we dat de van oorsprong Spaanse zanger in 2016 gewoon nog een keer deelnam aan Got Talent, alleen dan in Spanje. We maken op uit de onderstaande video dat hij wel door wist te dringen tot de volgende ronde... al zien we hem niet meer terug bij de finalisten. Na 2016 is het angstvallig stil geworden rondom de zanger, dus we kunnen alleen maar hopen dat hij nog zingend rondloopt op deze aardbodem.


8. Nick Nicolai

Nick Nicolai liet in 2016 al zijn pesters een poepie ruiken toen hij er met de winst vandoor ging in het achtste seizoen Holland's Got Talent en zelfs dit talent achter zich liet. Met zijn auditienummer At Last werd hij direct vergeleken met Got Talent-iconen Paul Potts en Susan Boyle. Een lange carrière leek binnen handbereik, maar heel eerlijk moeten we toch bekennen dat zijn succes een beetje is verwaterd. De soulzanger die de afgelopen tijd heel wat uurtjes in de sportschool heeft besteed, had onlangs wel héél goed nieuws voor zijn fans. "Binnenkort komt mijn Nederlandse soul single uit", belooft hij op Instagram. We gaan het afwachten! 


9. The Fire

Het negende seizoen had een opvallende winnaar: danscrew The Fire werd namelijk in de halve finale naar huis gestuurd, maar mocht na het ontvangen van een wildcard toch deelnemen aan de spetterende finale. En met succes! De juryleden konden zichzelf wel voor hun kop slaan dat ze de jonge danscrew naar huis hadden gestuurd. Eind 2019 probeerden de jonge dansers tussen de 16 en 18 jaar het nog een keer bij Britain's Got Talent: The Champions. Maar helaas wisten ze de altijd kritische Simon Cowell niet te overtuigen. Hopelijk volgen ze het fijne advies op van Barry Stevens: "Gewoon doorgaan!"


10. Shinshan

Nee, we hebben het niet over dat jochie dat altijd met zijn billen bloot danste (Shin Chan), maar over de winnaar van vorig jaar: Shinshan! De breakdancer ging in de finale helemaal los op het nummer Birds van Anouk en bracht daarmee een prachtige ode aan zijn moeder. De tranen liepen over zijn wangen en dat heeft er, naast zijn strakke en spectaculaire opvoering, vast voor gezorgd dat hij er met de winst vandoor ging. De breakdancer die eigenlijk Jean Salazar Tavera heet, heeft zich inmiddels aangesloten bij een management en freestylet er zowel solo als in een crew lekker op los. Wij doen zijn kunstjes zeker niet na.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stamina stuff🤒 #freestyle #bboyworld #pigeonscrew #ghettofunkcollective

Een bericht gedeeld door Jean “SHINSHAN” Salazar Tavera (@shinshan.09) op


De deelnemers van dit aankomende seizoen moeten eerst maar eens de juryleden zien te overtuigen (waaronder dit 'strenge' nieuwste lid). Holland's Got Talent is iedere zaterdagavond om 20:00 uur te zien op RTL4.