Robert Pattinson Twilight, hoe is het nu?

Vampieren, weerwolven, hybrides en onsterfelijke kinderen. Alweer meer dan 10 jaar geleden waren veel mensen in de ban van de Twilight-reeks. Goed nieuws voor die fans, want alle films komen vanaf 1 februari weer op Netflix. Maar we zijn tien jaar verder en de acteurs zijn dus ook tien jaar ouder. Hoe zou het ze nu vergaan? We nemen het met je door.

1. Kristen Stewart als Bella Swan

De intelligente Bella Swan viel voor de charmes van vampier Edward Cullen en geef haar eens ongelijk #teamedward. Niet alleen on set waren hoofdrolspelers Kristen Stewart en Robert Pattinson lange tijd een koppel, maar ook in het echte leven! Totdat haar innige contact met de regisseur van Snow White and the Huntsman (2012) daar verandering in bracht. Inmiddels is Kristen amper nog te herkennen: ze knipte en verfde haar haar en gaf eerder toe zowel op mannen als vrouwen te vallen. Maar één ding is hetzelfde gebleven: ze acteert nog altijd. Zo is ze nu te zien in Charlie's Angels, waar ze indruk maakt met haar rebelse manier van spelen en zagen we haar eerder in onder meer deze titels.

 

Article continues after the ad

2. Robert Pattinson als Edward Cullen

In tegenstelling tot Kristen Stewart is tegenspeler (en ex-geliefde dus) Robert Pattinson amper een spat ouder geworden. Zou hij dan echt een vampier zijn? De inmiddels 33-jarige Robert Pattinson acteert gelukkig ook nog steeds. Hoewel zijn bekendste rol nog altijd die van de aantrekkelijke vampier Edward Cullen is (en hij daar zelf ook met gemengde gevoelens aan terugdenkt), heeft hij de afgelopen jaren niet stilgezeten. Zo was hij te zien in Remember Me (2010), The Lost City of Z, Water for Elephants, Queen of the Desert en in 2021 shinet hij in de nieuwste Batman-film. Dat laatste wordt vast weer genieten.

Robert Pattinson Twilight, hoe is het nu?

 

3. Tayler Lautner als Jacob Black

Wist je dat (buiten deze feitjes) Taylor Lautner bijna niet gecast werd in de vervolgdelen van Twilight? De lichamelijke veranderingen die de regisseur voor zijn karakter Jacob Black in gedachte had, zouden zo groot zijn dat de regisseur overwoog om Taylor Lautner te vervangen. De acteur wilde daar echter niets van weten en kwam dus voor de opnames nog eens 14 kilo aan. Gelukkig maar, want anders hadden we nooit van hem kunnen genieten. En met de tijd is hij alleen maar nog knapper geworden, al zien we hem minder in films verschijnen. Hij pakte hier en daar nog wel een (bij)rol, maar zonder al teveel succes. Misschien is dat, volgens Cheatsheet die zijn carrière onlangs nog onder de loep nam, wel precies wat hij wil: kleinere rollen en daarnaast nog tijd hebben voor privézaken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Taylor Lautner (@taylorlautner) op

 

4. Ashley Greene als Alice Cullen

Kristen Stewart mag dan een grote metamorfose hebben ondergaan, datzelfde kunnen we zeggen over Ashley Greene. Nu zag ze er met haar kortpittige kapsel en felle bruingroene ogen al anders uit dan hoe de actrice zelf over straat zou lopen. Maar inmiddels is Ashley - die ook nog altijd acteert, zoals in Bombshell - nog een stuk afgetrainder, heeft ze volgens de geruchten iets aan haar neus laten doen (wat niet helemaal goed liep) en wisselt ze behoorlijk vaak van kapsel. Wij zouden haar amper herkennen als we haar op straat zouden tegenkomen. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ashley Greene Khoury (@ashleygreene) op

 

5. Nikki Reed als Rosalie Hale

De knappe Rosalie Hale die niets moest weten van haar menselijke schoonzusje werd gespeeld door actrice Nikki Reed. Deze actrice heeft wel wat met vampieren. Niet alleen speelde ze er zelf één in Twilight, maar ook kan ze een 'bekende vampier' als man beschouwen: In 2015 trouwde ze met Ian Somerhalder (de acteur uit Vampire Diaries en V-Wars) en in 2017 verwelkomde het koppel hun eerste kind. Het moederschap combineert Nikki met het spelen in enkele tv-series als V-Wars (2019) en Dollface (2019), het produceren van films en het maken van sieraden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Nikki Reed (@nikkireed) op

 

6. Billy Burke als Charlie Swan

De inmiddels 53-jarige Billy Burke speelde de ietwat onzekere vader van Bella, Charlie Swan in de Twilight-reeks. En die rol heeft hem geen windeieren gelegd, zo blijkt nu. De acteur is nog altijd actief in de filmwereld. Hij was onder meer te zien in tv-series als Revolution, Major Crimes, Zoo en in films als Breaking In en Good After Bad. Op dit moment is hij aan het filmen voor Primitive en Most Dangerous Games, titels die ons op dit moment waarschijnlijk nog niet veel zeggen. Maar we zijn benieuwd.

 

7. Peter Facinelli als Carlisle Cullen

'Dokter' Carlisle Cullen met zijn geblondeerde lokken en felle ogen werd vertolkt door Peter Facinelli. Maar net als bij Taylor Lautner had het niet veel gescheeld of dat was niet zo geweest, zo liet hij eerder deze maand nog aan DailyMail weten. 'Twilight klonk, toen het aan mij werd gepitcht, als een slechte horrorfilm en daarom zei ik in eerste instantie 'nee'.' Gelukkig veranderde dat toen hij het boek las. De acteur, die begin dit jaar zijn vriendin ten huwelijk heeft gevraagd, acteert overigens nog geregeld. Zo speelde hij in Glee, Supergirl en S.W.A.T. en in de aankomende periode lijkt hij nog genoeg te doen te hebben: titels als Long Gone Heroes, The Dragon's Egg, The Ravine en Hour of Lead staan allemaal in post-production.

 

8. Elizabeth Reaser als Esmé Cullen

De lieve en verzorgende moeder van de Cullens werd vertolkt door Elizabeth Reaser, die net als de voorgangers in dit rijtje ook nog acteert. Van The Good Wife, True Detective, Ouija: Origin of Evil, Law & Order True Crime tot aan The Haunting of Hill House, als actrice is ze niet meer weg te denken. Veel komt ze niet in het nieuws, maar onlangs steunde ze wel Meghan Markle na haar beslissing met Harry om uit Engeland te vertrekken. Op Twitter schreef Elizabeth: "I f***ing LOVE #MeghanMarkle LOVE LOVE LOVE LOVE BLOWN AWAY LOVE LOVE LOVE LOVE LOVE.” Ook leuk om te weten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elizabeth Reaser (@elizabethreaser) op

 

9. Anna Kendrick als Jessica Stanley

Anna Kendrick is naast de hoofdrolspelers Robert, Kristen en Taylor misschien wel de bekendste actrice uit dit rijtje én heeft bijna geen introductie meer nodig. Hoewel haar rol als vriendin Jessica in de Twilight-reeks beperkt was, heeft Anna zich in de tussentijd opgewerkt tot een onvergetelijke actrice daar in Hollywood. Zo was ze te zien en te horen in Pitch Perfect (zegt de Cup-song je nog iets?), speelde ze Cinderella in Into the woods, was ze samen met Blake Lively te zien in A Simple Favor en ondertussen spreekt ze hier en daar ook nog een stemrolletje in. Voor 2020 zit ze ook al gebakken: meerdere films en series, waaronder Love Life (serie), Stowaway (serie) en Unsound (film), zijn al aangekondigd of in productie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Anna Kendrick (@annakendrick47) op

 

10. Mackenzie Foy als Renesmee Cullen

De dochter van ons liefdeskoppel Bella Swan en Edward Cullen was misschien niet in de eerste film te zien (pas in de laatste), maar we waren toch erg benieuwd hoe het nu met de jonge actrice gaat. Ze wordt dit jaar alweer 20 (voel je je nu oud?) en draait nog volop mee in de acteerwereld. Zo was ze in 2013 te zien in The Conjuring als Cindy, speelde ze in Black Eyed Dog (2014) en The Nutcracker and the Four Realms. In 2020 speelt ze de hoofdrol in de film Black Beauty met Kate Winslet als haar tegenspeelster - al spreekt die laatste alleen de stem in van haar paard. Dat doet Mackenzie nog eens goed.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mackenzie Foy (@mackenziefoy) op