Achmed Akkabi

Na een duik in de levens van de Ned’s Survival Gids-acteurs én een blik op de iCarly-cast is het nu tijd voor een Nederlandse Nickelodeon-show: Het Huis Anubis! Hoe is het nu met de bekendste acteurs uit onze favoriete jeugdsoap?

Ruim drie jaar lang (2006-2009) stonden onze tienerleventjes volledig in het teken van De Geheime Club van de Oude Wilg, Sibuna en allerlei Egyptische shit. Nienke, Fabian en Amber zijn stiekem nog altijd onze detective-helden en we krijgen nog stééds koude rillingen over ons hele lijf wanneer we denken aan het internaat en conciërge Victor met zijn raaf Corvus.
 


Maar wat doen de acteurs áchter de Huis Anubis-personages tegenwoordig?


Nienke Martens

Loek Beernink

Nienke, aka de Nancy Drew van onze tienertijd, kon als een kei mysteries ontrafelen. Alleen al de naam ‘Nienke Martens’ brengt zóveel herinneringen terug. Ongelooflijk. Maar euhm, hoe is het eigenlijk met actrice en zangeres Loek Beernink? Ze verscheen na de reguliere serie ook nog in de films, maar hierna werd het een beetje stilletjes. Haar insta-pagina vult Loek tegenwoordig vooral met Anubis-throwbacks.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fijne wekend😚

Een bericht gedeeld door loek beernink (@loekbeernink_) op

 

Amber Rosenbergh

Iris Hesseling

Actrice Iris heeft niet stil gezeten nadat haar Anubis-rol van Amber Rosenbergh stopte. Zo speelde ze in de 100% Coco-films en De Ludwigs. Daarnaast boert ze bij als dagvoorzitter van kinderevenementen én werkt ze kindercoach voor kids met autisme.

Én ze heeft nog steeds contact met Vincent, aka Mick.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker eten bij @vincentbanic

Een bericht gedeeld door Iris Hesseling 🍃 (@irishesseling) op

 

Fabian Ruitenburg

Lucien van Geffen

Na Het huis Anubis en de terugkeer van Sibuna (2010) is Lucien van Geffen gestopt met acteren. Als Fabian liet ‘ie menig tienerhartje sneller kloppen. Die puppy-looks is de acteur tegenwoordig kwijt: hij rockt nu een geblondeerde kuif! Dames die nog steeds een crush hebben hoeven geen moeite te doen: Lucien valt op mannen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samos zijn is Samos lachen Samos huilen #tshlife #🇬🇷

Een bericht gedeeld door Lucien van Geffen (@lucien_van_geffen) op


Gelukkig kijkt hij vol plezier terug op zijn enige rol ooit:


Mick Zeelenberg

Vincent Banic

Nóg zo’n teenage heartthrob: Mick! Net als Iris heeft ook acteur Vincent Banic nog wel wat acteercredits op zijn naam staan ná Anubis, maar echt rondkomen van acteerwerk? Dat zit er niet in als we naar zijn IMDB-pagina kijken. Waarschijnlijk is ‘ie ook veel te druk voor acteren: Vincent runt een Kroatisch restaurant in Antwerpen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I couldn’t resist. 🤤🤤🤤#fresfish #grilledfood #tuna

Een bericht gedeeld door vincentbanic (@vincentbanic) op


Victor Emanuel Rodenmaar Junior

Walter Crommelin

Good ‘ol Victor regeerde over het internaat als een soort dictator. Maar dan eentje die je héél moeilijk kon ontrafelen. Acteur Walter Crommelin zette het cultpersonage met verve neer. Anno 2019 heeft ‘ie inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd al lang bereikt. Walter kan terugkijken op een sterke carrière met daarin tientallen films en series, waaronder ook de rol van butler Hopjes in Toen Was Geluk Heel Gewoon. Waarschijnlijk was die carrière ook lucratief: hij zat in véél reclames! Van ABN tot AH; lekker cashen. 
 

Appie

Achmed Akkabi

Achmed Akkabi

We hebben als tiener regelmatig kromgelegen om de oh zo herkenbare acties van Appie. Acteur Achmed Akkabi, die het personage in maar liefst 290 afleveringen vertolkte, is nu veruit de bekendste acteur van het hele Anubis-clubje. Met films als Rabat (2011) en Chez Nous (2013) en series als Moordvrouw én natuurlijk Mocro Maffia is Achmed een gevestigde naam!
 

Jeroen Cornelissen

Sven de Wijn

De carrière van Sven (Jeroen) schoot na Anubis alle kanten op. Hij zette veel gastrollen op zijn naam (GTST, Nachtwacht, Centraal Medisch Centrum) en speelde een tijd mee in de musicalhit Soldaat van Oranje. Maar… hij zat ook in DNA, Familie Kruys, Dokter Tinus en Moordvrouw. Steeds kleine rolletjes, maar dat zorgt toch voor een indrukwekkend cv!


Patricia Soeters

Vreneli van Helbergen

Vreneli (Patricia) ging na Anubis meer achter de schermen werken in plaats van voor. Je kunt haar nu inhuren als kostuumontwerper. Dit leverde haar al baantjes op bij héél veel films en series. Recent nog, voor De Club van Lelijke Kinderen!

Article continues after the ad