De Omroep Max-serie Dokter Deen was met gemiddeld 1,5 tot 2 miljoen kijkers per aflevering een megasucces. Vanaf deze week krijgen abonnees van Videoland eindelijk de kans om af te reizen naar het prachtige Vlieland, maar hoe zou het nu met de hoofdrolspelers gaan? Wij zochten het uit!

1. Monique van de Ven

Wie aan Dokter Maria Deen denkt, denkt waarschijnlijk direct aan Monique van de Ven. Deze actrice gaat al jaren mee in de film- en tv-wereld met als groot hoogtepunt haar rol in Turks Fruit. Aan het einde van deze maand mag Monique 68 kaarsjes uitblazen, maar haar pensioen laat vast nog even op zich wachten. In 2018 deed ze namelijk gewoon nog mee in de film van Dorris als Leonie Dorenbos en in 2019 leende ze haar stem aan Bo Peep in Toy Story 4. Het zullen misschien niet meer de meest uitdagende rollen zijn, maar wie weet verrast ze ons ooit nog.


2. Markoesa Hamer

Markoesa Hamer is in Nederland vooral bekend door haar rol in Dokter Deen, maar dat duurt vast niet lang meer. Deze actrice is namelijk hard op weg om (deze maand al) de wereld te veroveren: ze heeft een rol te pakken in de komende Netflix-serie How To Sell Drugs Online (Fast) en speelt binnenkort mee in Koppensnellers. Wie haar wat beter wil leren kennen buiten haar werk om, kan hopelijk ook lang genieten van haar in De Slimste Mens. Ze doet namelijk mee aan het seizoen dat deze week is begonnen!

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Markoesa Hamer (@markoesamaria) op


3. Jelle de Jong

Je kunt bijna geen Nederlandse serie meer kijken zonder Jelle de Jong te zien (zoals Dertigers, DNA en Moordvrouw), maar binnenkort is deze leuke acteur ook op het witte doek te zien. Hij shinet namelijk naast GTST-sterren Barbara Sloesen en Jan Kooijman in de romantische komedie Alles is zoals het zou moeten zijn naar het gelijknamige boek van Daphne Deckers. Als hij overigens (buiten de coronacrisis om) niet op de set staat voor opnames zien we hem in de langstlopende musical van Nederland: Soldaat van Oranje.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jelle de Jong (@jellejandejong) op


4. Lisa Smit

Lisa Smit is pas 26 jaar, maar heeft nu al een cv waar menig acteur en actrice een moord voor zou doen. We weten niet eens waar we moeten beginnen: haar rol in Redbad, Baantjer (zowel de film als de serie), Netflix-productie Ares waar ze een van de vier hoofdrollen in had of de prijzen die ze al in ontvangst heeft mogen nemen. Vorig jaar greep ze net naast het Gouden Kalf voor haar rol in Baantjer, maar in oktober van dat jaar sleepte ze wel een Amerikaanse filmprijs voor ‘Beste Actrice’ in de wacht op het FilmQuest Festival. Van deze blondine (die in de coronatijd getransformeerd is in een brunette) gaan we nog veel horen!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lisa Smit (@lisasmit___) op


5. Rian Gerritsen

Wie na de opnames van Dokter Deen ook niet heeft stilgezeten, is actrice Rian Gerritsen. Je kent haar misschien wel als Gerda Pancras uit deze winderige reeks, maar haar 'grotere' doorbraak in ons land kwam pas na de opnames. De meeste mensen zullen bij het zien van haar gezicht namelijk direct denken aan die andere succesvolle megahit: De Luizenmoeder. Ondertussen had Rian nog een klein rolletje in de tv-serie Dit zijn wij en speelt ze mee in de nieuwe Kruimeltje-film: Kruimeltje en de strijd om de goudmijn.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door rian (@riangerritsenactrice) op


6. Leopold Witte

De 61-jarige Gooische Vrouwen-acteur Leopold Witte is geen onbekende in het vak, dus eigenlijk hoeven we ons niet eens af te vragen of hij nog wel acteert. Leopold dook op in het tweede en derde seizoen van Nieuwe Buren, had een bijrolletje in De Matchmaker, speelde de rol van Pascal van der Wal in Zuidas en dan hebben we nog niet eens zijn rol in de film Huisvrouwen bestaan niet 2 (die sinds vorige maand op Videoland staat) benoemd. Met zijn mooie grijze lokken weet hij nu de wat oudere dames (zoals Loes Luca) in te pakken.


7. Liz Snoijink

Liz Snoijink lijkt van alle markten thuis te zijn: ze acteert in films, series, speelt in musicals en is te zien in het theater. Deze inmiddels 65-jarige actrice met haar bijna koninklijke uitstraling denkt nog lang niet aan haar pensioen. Op tv- en filmgebied is het misschien wat rustiger nu (al staat de film Mijn vader is een vliegtuig op haar pagina nog in postproductie), maar ondertussen is ze buiten de coronatijd gewoon te zien in de musical Anastasia. En wie weet gaat ze ooit nog voor een tv-productie net zo kaal als op de foto hieronder!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Drie jaar geleden. Voor ‘De Man Van Je Leven’. De La Mar Theater.

Een bericht gedeeld door Liz Snoijink (@lizsnoijink) op


8. David Lucieer

Het coronavirus heeft er misschien voor gezorgd dat vele acteurs noodgedwongen thuis moesten blijven zitten, maar acteur David Lucieer heeft in deze roerige maanden wel een manier gevonden om te blijven spelen. Als we zijn pagina op IMDb er even bij pakken, blijkt namelijk dat hij alleen al dit jaar in minstens 5 producties voorbijkomt: van een bijrol in Flikken Maastricht en Koppensnellers, een vaste rol in Papadag en ook duikt hij op in De Piraten van Hiernaast (check de foto hieronder) en Frank Lammers' film Groeten van Gerri. Of je het nu wil of niet, deze acteur zal je (bewust of onbewust) vast nog eens voorbij zien komen in een serie of film van Nederlandse bodem.

De vier seizoenen van Dokter Deen zijn nu te zien op Videoland!