it 1990 cast

Het is inmiddels alweer 31 jaar geleden dat It uitkwam. Hoe is het de acteurs sinds de release van de horrorfilm in 1990 vergaan? Wij zochten het voor je uit!

1. Tim Curry als It/Pennywise

De rol van Pennywise  in onze optiek dé engste clown ooit  werd in 1990 vertolkt door Tim Curry. Wanneer je door de filmografie van Curry bladert, valt op dat hij na It veel te zien is geweest in kinderfilms, zoals Home Alone 2. Vanwege een heftige beroerte in 2012 is het de laatste tijd echter stiller rondom de acteur, alhoewel hij nog wel stemwerk doet, bijvoorbeeld voor Star Wars: The Clone Wars

Hier lees je meer over het leven van Tim Curry!

Tim Curry als It Pennywise

Article continues after the ad

 

2. Richard Thomas als Bill Denbrough

Richard Thomas was in It (1990) te zien als een volwassen Bill Denbrough. Helaas leidde deze grote rol niet meteen tot andere grote successen. Komt zijn gezicht je toch bekend voor? Dat komt waarschijnlijk omdat je hem vrij vaak voorbij ziet komen in bijrollen in grote series als Elementary en The Blacklist. Ook speelde hij langere tijd mee in The Americans.

Richard Thomas als Bill Denbrough

 

3. Jonathan Brandis als Bill Denbrough, 12 jaar

De jonge versie van Bill Denbrough werd gespeeld door Jonathan Brandis. In zijn tienerjaren leek het de acteur voor de wind te gaan, zo kun je hem bijvoorbeeld kennen uit Sidekicks en Ladybugs. Helaas droogden de aanbiedingen daarna op. In 2002 hoopte Brandis een comeback te maken met het drama Hart’s War. Jammer genoeg werden zijn scènes uit de film geknipt. Of Brandis het uiteindelijk had kunnen maken, zullen we helaas nooit weten: de acteur pleegde in 2003 zelfmoord.

Jonathan Brandis als Bill Denbrough

 

4. John Ritter als Ben Hanscom

Het verhaal van John Ritter (Ben Hanscom in It) eindigde helaas ook niet zo vrolijk… De acteur had voor het verschijnen van de horrorklassieker al een leuke carrière opgebouwd, met rollen in Three’s Company en Problem Child. Ook na It was hij met grote regelmaat op tv te zien, bijvoorbeeld in Felicity en Scrubs. Met 8 Simple Rules for Dating My Teenage Daughter (met Katey Sagal en Kaley Cuoco) scoorde hij zijn laatste rol. Terwijl het tweede seizoen nog gefilmd werd, onderging Ritter een hartoperatie die hij niet overleefde. 

John Ritter als Ben Hanscom

 

5. Brandon Crane als Ben Hanscom, 12 jaar

De twaalfjarige Ben werd gespeeld door Brandon Crane. Kort na de release van It besloot hij om zijn acteercarrière op een laag pitje te zetten. Hij deed hier en daar een korte film en een toneelstuk, maar echt noemenswaardig is het niet. Wel leuk: Crane heeft een cameo in It Chapter 2. Je ziet hem aan het begin van de film in Bens videovergadering.

Meer funfacts over It? Deze zeven dingen wist je vast nog niet!

Brandon Crane als Ben Hanscom

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

6. Annette O'Toole als Beverly Marsh

Van alle It-acteurs die we tot dusver besproken hebben, is de carrière van Annette O'Toole het meest indrukwekkend. Je zag haar na de film bijvoorbeeld nog in The Punisher en Smallville. Ook op dit moment heeft O'Toole een rol in een hitserie te pakken! Je ziet haar namelijk als Hope McCrea in het mierzoete romantische Netflix-drama Virgin River.

Annette O'Toole als Beverly Marsh

 

7. Emily Perkins als Beverly Marsh, 12 jaar

Emily Perkins werd gestrikt voor de jonge versie van Beverly Marsh. Perkins lijkt een duidelijke voorliefde te hebben voor enge, bovennatuurlijke films en series. Zo scoorde ze bijvoorbeeld de hoofdrol in Ginger Snaps, en kennen Supernatural-kijkers haar als superfan Becky Rosen. Andere series op haar filmografie zijn onder meer The X-Files en The Twilight Zone.

Emily Perkins als Beverly Marsh

 

8. Harry Anderson als Richie Tozier

Helaas is Harry Anderson (de oudere Richie Tozier in It) inmiddels overleden. Voor zijn dood in 2018 was de acteur nog slechts sporadisch op tv te zien. Zijn grootste succes beleefde hij rond de tijd van It in de comedyserie Night Court, waarin hij negen seizoenen lang te zien was. Ook leuk: Anderson speelde een terugkerende rol in een van de beste comedyseries ooit: Cheers.

Harry Anderson als Richie Tozier it

 

9. Seth Green als Richie Tozier, 12 jaar

Gelukkig besloot Seth Green na zijn rol als de jonge Richie Tozier wel door te gaan met acteren! De acteur doet veel stemwerk (Family Guy, Robot Chicken, The Clone Wars), maar laat ook met grote regelmaat zijn gezicht zien in films en series. The Italian Job, Buffy the Vampire Slayer en Entourage zijn een aantal van zijn meest bekende projecten.

Seth Green als Richie Tozier

 

10. Dennis Christopher als Eddie Kaspbrak

De volgende acteur in onze toplijst over het leven van de oude It-acteurs is Dennis Christopher (Eddie Kaspbrak). De filmografie van deze acteur is helaas vrij karig… Het gaat bovenal om (kleinere) rollen in series als Profiler, Angel en Deadwood. Er prijkt echter ook één opvallende titel op zijn cv: Django Unchained, waarin Christopher te zien is als Candies advocaat, Leonide Moguy.

Dennis Christopher als Eddie Kaspbrak

 

11. Adam Faraizl als Eddie Kaspbrak, 12 jr.

En dan door met de acteur die de twaalf jaar oude Eddie Kaspbrak speelde: Adam Faraizl. Na It werd het Faraizl al snel duidelijk dat acteren niets voor hem was. It en RoboCop 2 zullen daarom waarschijnlijk altijd zijn grootste successen blijven!

Adam Faraizl als Eddie Kaspbrak

 

12. Richard Masur als Stan Uris

Met Richard Masur (de volwassen versie van Stan Uris) naderen we het einde van deze toplijst over het leven van de oude It-acteurs. Na de nineties horrorhit heeft Masur zich voornamelijk gericht op series. Neem Orange Is the New Black, waarin hij te zien is als Bill Montgomery, de vriend van Judy King, en Transparent. Echte hoofdrollen vind je op het cv van de acteur echter niet terug.

Richard Masur als Stan Uris

 

13. Ben Heller als Stan Uris, 12 jaar

Hoe zit dat met de twaalfjarige versie van Stan Uris, gespeeld door Ben Heller? Helaas is de filmografie van deze acteur nóg veel korter. Naast It is de acteur enkel nog te zien geweest in de korte film Georgie.  

Ben Heller als Stan Uris

 

14. Tim Reid als Mike Hanlon

Mike Hanlon is het laatste personage dat we bespreken in deze toplijst over de acteurs uit It (1990). Zijn volwassen versie werd gespeeld door Tim Reid, die net zoals veel van zijn oude collega’s ook vooral te zien geweest in kleine rolletjes in verschillende series. In zijn geval gaat het dan bijvoorbeeld om Highlander en That 70s Show, waarin hij de vader van Steven Hyde speelde.

Tim Reid als Mike Hanlon

 

15. Marlon Taylor als Mike Hanlon, 12 jr.

Tot slot dan nog Mike Hanlons zijn jonge versie, gespeeld door Marlon Taylor. Na het succes van It (1990) nam Taylor nog een paar kleine rolletjes aan. Het gaat dan bijvoorbeeld om Sister, Sister, waarin ook de hierboven besproken Reid te zien was. Daarna volgde een acteerpauze... Na 18 lange jaren verscheen de acteur laatst echter weer op tv! Hij scoorde namelijk een kleine rol in een van onze favoriere zombieseries: Z Nation.

Marlon Taylor als Mike Hanlon

 

Heb je na het lezen over de oude It-acteurs zin gekregen om een horrorfilm te kijken? Snappen we! Daarom vind je hier de beste 25 horrorfilms ooit gemaakt.