Amanda Balk

Amanda Balk zette zichzelf flink op de kaart nadat ze in 2006 in het beruchte Gouden Kooi-huis stapte, op weg naar reality-fame. Nu, bijna vijftien jaar later, moet ze er niet aan denken om nog een keer mee te doen.

Article continues after the ad

Dat zegt de inmiddels 32-jarige Amanda in gesprek met glossy VROUW. Toen het grote tv-avontuur begon was ze slechts 19 jaar oud. Ze rolde erin omdat een vriendin van haar voor het programma werkte. Amanda was net klaar met school, had even niets anders te doen en dacht dus: waarom ook niet? En de rest is geschiedenis.

Nooit meer

Amanda zou nu nóóit meer zoiets doen. Anderhalf jaar lang opgesloten zitten is best wel heftig. "Ik had totaal geen contact met het normale leven. Toen ik daar weer in terugkeerde, viel dat me zwaar", blikt ze terug. "Inmiddels ben ik moeder en kan ik het me niet meer voorstellen dat ik zoiets zou doen; ik kan geen dag zonder mijn dochter." Amanda eindigde uiteindelijk als derde bij de Gouden Kooi-finale terwijl Terror Jaap (dit is hoe het nu met hem gaat) er met de winst vandoor ging.

Spijt?

Hoewel ze dus niet nog een keer zo'n avontuur aan zou gaan, heeft ze géén spijt van haar deelname. "Ik ben er echt door gegroeid. Dus nee, ik heb er geen spijt van." In de jaren die volgden zagen we Amanda in verschillende programma's terugkomen, zoals Fort Boyard, Echte Meisjes in de Jungle, Keeping Up With The Balkjes én - uiteraard - in Boxing Stars. Daar stond ze oog-in-oog met aartsrivale Michella Kox. Of ze haar Gouden Kooi-'collega's' tegenwoordig nog spreekt, vraag je je af? Daar lijkt het niet op. "Je wordt bij elkaar gezet, maar dat betekent niet dat je ook vriendinnen wordt." Euh... duidelijk!

Het hele interview met Amanda kun je hier lezen.