The Hills, Brunopress

The Hills was in 2006 een doorslaand succes. Niet alleen omdat er zoveel mensen naar keken, maar vooral omdat er een nieuw genre tv was geboren: reality! Nu weten we dat er tegenwoordig hier en daar nog wel wat geknipt, geplakt en opnieuw geschoten wordt in onze favoriete realityprogramma's. Maar hoe zat dat met deze show?

Zes seizoenen lang zaten we massaal aan de buis gekluisterd om te zien hoe de ambitieuze Lauren Conrad, Whitney Port, Heidi Montag en Audrina Patridge het probeerden te maken in Los Angeles. Met al dat succes, geld in overvloed, mannen in aantocht en hun opbouwende roem was het soms bijna vragen om problemen in The Hills. Alleen waar die problemen echt of hebben de makers het ietsje aangezet?

Grotere verhaallijnen

De makers hebben altijd benadrukt dat de basis van The Hills authentiek was. "De kinderen gingen echt naar school voor mode, en ze probeerden echt ontwerpers te worden", verklaarde producent Adam DiVello in een eerder interview met Refinery29. "Als we de show hadden geschreven, hadden we veel grotere verhaallijnen gehad dan waar we nu mee te maken hadden. We waren echt geketend aan de realiteit van deze mensen." Zo waren zelfs zij teleurgesteld toen Lauren Parijs afwees om bij Jason te blijven. Ze zagen namelijk al helemaal voor zich om naar de 'stad van de liefde' af te reizen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

We love reliving the moment that kicked off @whitneyeveport NYC adventure 💫 #TheHills

Een bericht gedeeld door the hills (@thehills) op


Geen tropisch huwelijksaanzoek

Toch is er natuurlijk wel een 'maar'. Niemand minder dan Heidi Montag klapte in 2016 al uit de school over dit 'realityprogramma'. "Lauren was heel serieus over het niet doen van nepdingen. Ik heb haar altijd bewonderd omdat ze haar mannetje stond met haar show", verklaarde Heidi Montag in een eerder interview. Dat gold echter niet voor de blondine. "Veel ervan was bedacht. Spencer had me niet echt ten huwelijk gevraagd op een strand in Santa Barbara." En als je leven dan op zo'n manier verwikkeld raakt met fictie is het maar de vraag of je zelf nog weet wat echt is en wat niet. "Ik denk dat ik het meer speelde alsof ik wist wat ik deed dan dat ik het wist."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door the hills (@thehills) op


Gentlemen in het echt

Ook Spencer Pratt geeft toe dat het niet allemaal waarheid is, al zal dat in zijn geval niet helemaal goed hebben uitgepakt. "Ik had net een show geannuleerd, dus ik wilde kijkcijfers. We wilden een show hebben waar mensen naar keken, dus we deden al deze dingen waardoor we eruit zagen als de slechtste mensen op aarde", aldus de acteur. "Toen de camera's uit waren, was ik een echte heer die deuren opende, naar de film ging en knuffelde." 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

NEW BEGINNINGS WHO DIS!! #TheHills: New Beginnings premieres Monday, June 24 on @MTV

Een bericht gedeeld door the hills (@thehills) op


Geniet er gewoon van

Van een simpele blik, een verzonnen werkplek tot ruzies die eigenlijk helemaal niet zo spectaculair waren: er was duidelijk sprake van hier en daar wat kijkersbedrog. Maar wie boeit dat nu nog? We kunnen ons eigenlijk alleen maar aansluiten bij de conclusie die hier wordt getrokken. "The Hills is entertainment. Leun gewoon achterover, kijk - of kijk niet naar The Hills - en voel de regen op je huid, want niemand anders kan het voor je voelen, alleen jij kunt het binnenlaten."