Netflix draaide verveling vakkundig de nek om door met een downloadfunctie op de proppen te komen. Handig. En moeilijk is het ook niet. Hieronder leggen we in 5 stappen uit hoe je een film of serie download.

Article continues after the ad

1. OPEN JE NETFLIX-APP EN DRUK OP DE DOWNLOADKNOP ONDERIN HET SCHERM

2. DRUK OP ‘ZOEK EEN DOWNLOADBARE TITEL’

So far, so good!

3. ZOEK DE FILM OF SERIE DIE WIL DOWNLOADEN

4. SCROLL NAAR BENEDEN, SELECTEER DE JUISTE AFLEVERING EN DRUK OP DE DOWNLOADKNOP

5. MAAK EEN DRANKJE EN WACHT TOT JE DOWNLOAD KLAAR IS

Nailed it!

Restricties & regels

Met de download-functie kun je niet alles downloaden. Er gelden bepaalde restricties en regels. Nagenoeg alle Netflix Originals en een handjevol andere titels (zoals Breaking Bad) zijn te downloaden. Welke titels hier wel en niet tussenzitten, hangt af van de licenties die Netflix heeft afgesloten met distributeurs en studio's.

‘Je hebt te veel gedownloade video's’

Een bekend probleem bij veel Netflix-gebruikers! Wat weinig mensen weten is dat er een limiet zit op het aantal downloads. Naar hartelust series binnenslepen gaat 'm dus niet worden. Op een gegeven moment zegt Netflix: ‘Je hebt te veel gedownloade video's’, en daar heb je je aan te houden. Een simpele oplossing? Bekeken afleveringen weer verwijderen uit je downloads!

De streamingservice doet dit waarschijnlijk om misbruik te voorkomen. Ook dit hangt weer samen met de distributiedeals die het bedrijf heeft afgesloten.