Beau van Erven Dorens kennen we als presentator, maar hij wil meer. Van Erven Dorens schrijft voor RTL4 een komische dramaserie over leden van een hockeyclub: Hockeyvaders!

Article continues after the ad

Van Erven Dorens speelt een hoofdrol in de serie, en schrijft ook mee aan het verhaal. Van Erven Dorens baseert de serie deels op zijn eigen ervaringen in het hockeymilieu. Hockeyvaders draait om drie vrienden die tot hun nek in een midlifecrisis zitten. Ze ontkennen dit zelf heftig en feesten nog altijd door op de hockeyclub.

Hun kinderen zitten middenin de puberteit en proberen óók door alle grenzen heen te breken. Het clubhuis is daarvoor een ideale plek! Hockeyers hebben een brallerige, met bier doordrenkte reputatie en de wilde feesten zijn ook zeker terug te zien in de serie.

Het klinkt een béétje als All Stars, dat draaide om het biervoetbalelftal van Swift Boys. De opzet lijkt toch een beetje anders. De hockeyclub is wel het centrum waar de hoofdrolspelers elkaar ontmoeten (en feesten), maar het familieleven krijgt ook een grote rol, à la Divorce en Gooische Vrouwen. Het wordt in elk geval geen ‘All Stars met een hete aardappel in de keel’!

Blessuretijd

Tegenover RTL verklaarde Beau: ‘Ik was, en ben voor velen nog steeds, een hockeybal. Ik heb nu hockeyende puberzoons en de midlifecrisis dient zich binnenkort aan, dus deze serie komt op het juiste moment.’

Wie er verder meespeelt in Hockeyvaders is nog niet bekend. In RTL Boulevard zei Van Erven Dorens dat de serie pas in 2019 op televisie verschijnt.