In de categorie ‘die zag niemand aankomen... maar eigenlijk wel’: de historische epos Redbad van Roel Reiné is keihard onderuit gegaan aan de box-office.

Article continues after the ad

Ouch

De film, met Gijs Naber, Loes Haverkort, Jonathan Banks en Jack Wouterse in de hoofdrol, trok slechts 20.000 bezoekers in de eerste week, ondanks het behoorlijke budget van 8 miljoen euro. Ter vergelijking: Michiel de Ruyter - ook van Reiné - had er de eerste week al meer dan 100.000. 

De Amerikaanse comedy Tag, die op dezelfde dag uitkwam, trok afgelopen week ruim twee keer zoveel bezoekers: 46.000. En dat terwijl de film op maar 99 doeken werd vertoont: 31 minder ten opzichte van Redbad. Pixar-favoriet The Incredibles 2 wist zelfs tien keer zoveel bezoekers naar de bioscoop te halen.

Pittige competitie

Door een onhandige zomerrelease moest de film opboksen tegen blockbuster-juggernauts als Jurassic World, Deadpool en Ocean’s 8. An sich al geen makkelijke opgave. Tel daar een groot aantal matige recensies, het weer en het WK-voetbal bij op en ineens heeft een succesje flink wat voeten in de aarde. 

Of de film het een en ander goed kan maken? We gaan het zien.