His Dark Materials, Dafne Keen

Er is goed nieuws voor de fans van de fantasyreeks His Dark Materials! De serie krijgt namelijk een derde (en daarmee helaas laatste) seizoen. 

Article continues after the ad

Dat meldt Deadline vanavond! 

Afronden van trilogie

"Het is een enorm voorrecht geweest om het epische, ingewikkelde en culturele oeuvre van Phillip Pullman naar de televisie te brengen", reageerde Francesca Orsi, Vice President van HBO, op het nieuws. "Wij danken onze partners bij de BBC en het hele Bad Wolf-team voor hun uitzonderlijke werk in de eerste twee seizoenen. Wij kijken er naar uit om de trilogie af te ronden met dit laatste hoofdstuk in Lyra's reis."

Verhaal nummer drie

De makers zullen voor dit derde seizoen hoogstwaarschijnlijk het plot volgen van het laatste boek uit de trilogie The Amber Spyglass. Will (Amir Wilson) en Lyra (Dafne Keen) zijn daarin, ondanks hun verbondenheid, gewelddadig van elkaar gescheiden en dus staat alles in het teken van hun hereniging. Dat belooft wel een race tegen de klok te worden, want er staat hen een oorlog te wachten die groter is dan ooit tevoren. Als dat maar goed afloopt!

De serie nog niet gezien?

De productie van het derde en daarmee laatste seizoen gaat (als alles volgens planning verloopt) in de loop van 2021 van start. Ben je nog niet bij met de reeks? Lees dan snel waarom je His Dark Materials niet mag missen.

His Dark Materials is in Nederland te zien via Ziggo Movies & Series.