Romy Monteiro, GTST

Romy Monteiro shinet sinds begin maart in de 'soap der soaps' Goede Tijden, Slechte Tijden. De vraag is alleen: voor hoelang nog? De actrice hint namelijk in de laatste Shownieuws Podcast op een naderend vertrek.

Article continues after the ad

Ze mag natuurlijk niets zeggen over de toekomst van haar karakter, maar achter haar woorden schuilt toch een lichte twijfel.

Heftig werkschema

Bart Ettekoven en Kayleigh van den Hout spraken met haar over haar droomrol als Indra Kalkhoven, het voormalig liefje van de harde zakenman Richard (Edwin Jonker). "Ik heb verder nooit audities gedaan en het castingbureau belde op met de vraag of ik het leuk zou vinden. En natuurlijk vind ik dat heel erg leuk, helemaal in coronatijd kon ik dat doen", denkt ze terug aan de beginperiode. "Het GTST-schema is alleen wel heftig."

Langere gastrollen

En die laatste quote bleek voer voor een dieper gesprek. Nu er weer evenementen aankomen en Romy weer nieuwe programma's mag presenteren en mag optreden, lijkt er een einde te komen aan haar GTST-avontuur. Ze probeert er omheen te praten met veel 'uhs', maar achter haar woorden schuilt meer. "Volgens mij wil GTST zich meer focussen op langere gastrollen, zoals Edwin Jonker en Lone, die af toe komen en dan weer weggaan", aldus Romy. "Zo'n positie is voor mij meer geschikt, omdat mijn hart ook nog bij alle 80 andere disciplines ligt die ik leuk vind."

Passende verhaallijn

Een eventueel vertrek komt niet volledig uit de lucht vallen. Op Videoland is al te zien dat Indra weer in de wolken is met haar voormalig liefje Richard. Althans dat denkt ze, want de liefde is niet wederzijds! Hij probeert haar alleen terug te winnen om zo achter de naam van haar opdrachtgever te komen. Als ze dat eenmaal vertelt, staat ze met lege handen. Of dit ook betekent dat Indra hierna met de noorderzon vertrekt, valt nog af te wachten! 

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere maandag t/m donderdag te zien op RTL4. De cliffhanger is te zien op 8 juli.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.