In de categorie bedenkelijke vergelijkingen: Hillary Clinton heeft in haar nieuwste boek What Happened een parallel getrokken tussen haarzelf en Cersei Lannister uit Game of Thrones.

Article continues after the ad

Shame!

In de bewuste passage schrijft de 69-jarige Clinton over de bijeenkomsten van Donald Trump. "De menigtes bij de Trump-bijeenkomsten eisten ontelbare keren mijn gevangenneming. 'Schuldig! Schuldig!' riepen ze; net als de religieuze fanatici die 'Shame! Shame!' riepen in Game of Thrones toen Cersei Lannister terugliep naar de Red Keep", aldus Clinton.

E-mailtjes

De politica doelt hiermee op het debacle rondom haar e-mailaccount. Clinton zou volgens Donald Trump en zijn aanhangers verantwoordelijk zijn geweest voor het lekken van staatsgeheimen. De FBI concludeerde echter dat ze enkel onzorgvuldig was geweest met gevoelige info, maar meer ook niet. 

Eh?

Toch een wat aparte keuze qua personage, al zeggen we het zelf. Cersei staat er namelijk niet om bekend een van de meest gemoedelijke karakters te zijn uit de fantasyreeks. Sterker nog, de koelbloedige koningin is vreselijk machtsbelust. What’s next, Hill? Ga je het Capitool opblazen? Heb je kinderen met je broer? Ga je Donald Trump in een kelder opsluiten en z’n dochter vergiftigen?

Volgende keer misschien kiezen voor een Daenerys of een Sansa? We roepen maar wat.