De Oranjezomer

Het is vast de nachtmerrie van iedereen die in het studiopubliek zit van een live-programma: je moet naar de wc. Soms is de nood zó hoog, dat je gewoon de studio op zijn kop zet door op zoek te gaan naar een toilet. Exact dat gebeurde bij De Oranjezomer - en de boel ontspoorde nogal!

Man loopt weg bij De Oranjezomer

Hélène Hendriks, Estavana Polman en de heren namen de mensenrechtenschending van Irak door omdat eerder vandaag bekend werd dat Dick Advocaat daar bondscoach wordt. Middenin dit schrijnende en serieuze onderwerp, nam een studiogast opeens de benen.

'Dit kan echt niet!'

"Hé, wat ga je doen?", riep een gierende Gijp. "Pissen? Moet je poepen?" René kwam net als gisteren niet meer bij van het lachen. "We zitten ons best te doen om er een leuk programma van te maken, en dan is er een en die loopt na twee minuten al weg. Dit kan echt niet!"

Article continues after the ad

Daar gaat het zelfvertrouwen van Johan Derksen

Johan grapte dat het funest is voor zijn zelfvertrouwen. "Ik vind het heel vervelend. René zit een verhaal te vertellen en die man is één en al oor. Ik krijg het woord en hij loopt weg."'Nu blijf je hè!'

Een paar minuten later kwam de man onder begeleiding van studiomedewerkers doodleuk binnen wandelen. "Nu blijf je hè!", riep Hélène Hendrik, die De Oranjezomer presenteert nu Wilfred Genee met vakantie is. Johan heeft begrip voor de ontspoorde situatie, zo bleek. Hij spreekt uit oude mannen-ervaring. "Die meneer is van mijn leeftijd en ik moet langzamerhand ook weer, dat is heel normaal."

De wegloopman kreeg ook nog eens een microfoon onder zijn snufferd, maar kon niet zo heel veel zeggen tussen de lachende mannen door:


Meer lezen over De Oranjezomer? In dezelfde uitzending maakte studiogast Estavana Polman zich weer geliefd bij kijkers: en ze deed een bijzondere onthulling.

De Oranjezomer is iedere avond rond 21.35 uur te zien op SBS6. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.