Efendi

Op het Eurovisie Songfestival zong zangeres Efendi een zwoel lied over de verleidelijke spionne Mata Hari. Nederlandse luisteraars verstonden soms iets héél anders!

Azerbeidzjan maakte veel indruk bij liefhebbers van sexy outfits (en eerlijk gezegd ook alleen bij deze doelgroep). De Vlaamse commentator van Eurovisie Songfestival verstond Mata Hari niet zo goed, en dacht dat Efendi zong over een “natte haring.” De hilarische “mama appelsap” ging vervolgens als een tierelier!

Natte Haring

Mama appelsap-Songfestival

Natuurlijk zijn we in Nederland ook bekend met een tekst die niet helemaal goed verstaan wordt… Het refrein van Birth of a New Age van Jeangu Macrooy (“Yu no man brokko mi”) werd door veel mensen ook verstaan als “broccoli”. Jeangu gaf trouwens een prima optreden. Hij maakte veel indruk bij de vakjury, maar hij maakt weinig kans op de eindoverwinning.

Article continues after the ad

Eurovisie Songfestival-finale

Eerder op de avond viel al op hoe enorm populair Nikkie Tutorials is. Daarnaast maakten we ons een beetje zorgen over de stem van Stefania Liberakakis. Uiteindelijk kwam het toch goed met de Nederlandse vertegenwoordigster van Griekenland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.