Prins Harry en James Corden

James Corden had gisteravond wel een heel bijzondere gast in The Late Late Show: prins Harry! Hoewel we stiekem hadden gehoopt op iets meer muziek a la Carpool Karaoke, ontstond er een bijzonder openhartig gesprek tussen de Engelse royal en de presentator.

Article continues after the ad

Leuk feitje om mee te beginnen: het was de allereerste keer dat prins Harry überhaupt plaatsnam in een open bus. Voorheen mocht hij dit namelijk helemaal niet!

Pure romantiek

Als je dit al leuk vindt, dan moet je gauw maar de hele video bekijken. Harry vertelt namelijk ook openhartig over zijn relatie met Meghan en dat hij al op de tweede date wist dat zij de ware was. "Het was niet zozeer waar we naar toe gingen, maar de manier waarop we met elkaar omgingen. We voelden ons heel comfortabel met elkaar." En toch ging het niet allemaal van een leien dakje. "Met mij daten of met wie dan ook van de royal family is eigenlijk altijd achterstevoren. Het begint namelijk altijd met afspraakjes thuis en pas als je echt een koppel bent, kun je naar het restaurant of naar de film. We spendeerden daardoor heel veel tijd met zijn tweeën. Dat was fantastisch." 

 

Netflixen met Harry

Inmiddels zijn ze al wat jaren gelukkig getrouwd en is zelfs hun tweede kindje onderweg, maar ondanks hun drukke schema's maken ze nog geregeld tijd voor wat Netflix-avondjes. Nou, daar wil James Corden wel wat van weten! "Wat vind je eigenlijk van The Crown?" vraagt hij zijn gast. "Ze beweren niet dat ze de waarheid spreken. Het is fictie, maar wat je ziet, is wel losjes op de waarheid gebaseerd. Het geeft een idee van hoe het leven van de koninklijke familie eruitziet. En welke druk je ervaart als je taken altijd voorrang moet geven boven je familie."

Damian Lewis in The Crown?

De prins heeft daarom meer respect voor een serie als The Crown dan voor de roddelpers. "Het verschil tussen de twee is dat de één duidelijk fictie is, terwijl de roddelpers het presenteert als feiten. Daar heb ik een probleem mee." En dan de grote vraag: wie hoopt hij dat zijn rol vertolkt als het moment daar is? "Damian Lewis." Dat ziet James Corden wel zitten. "Damian Lewis speelt dan jou en ik speel William, dat is pas een goede casting!"

Of Harry daar ook zo over denkt, zie je in de video hieronder!