Wie is de Mol corona-editie

De makers van Wie is de Mol? hadden geluk dat de opnames van het jubileumseizoen er al op zaten voordat de coronacrisis toesloeg. Maar wat als dat niet zo was? Comedy Central heeft daar wel een antwoord op.

Article continues after the ad

"Welkom bij corona-test en executie", zegt 'Rik van de Westelaken' in de speciale sketch van Comedy Central. "Wie is besmet?"

Verdachte Ellie Lust

De spanning loopt direct op bij alle kandidaten, want deze wending zagen ze niet aankomen. Peggy gaat met een groen scherm al snel vrijuit. Opluchting alom, maar dat geldt niet voor Ellie Lust. Met een opvallend rode neus krijgt zij een net zo rood scherm. "Je hebt corona." Oh nee toch! Jeroen zag dat wel aankomen. "Ik vond Ellie al zo verdacht met dat gekuch in de portofoon."

Knuffelen

Maar het meest verdacht maakt ze zichzelf met haar actie daarna. "En dan begint Ellie opeens te knuffelen. Iedereen was meteen in shock." Dat laten de makers natuurlijk niet zomaar gebeuren. Ellie wordt in quarantaine geplaatst en met een dik touw om haar heen is het einde verhaal. Arme, El! Bekijk hieronder de volledige persiflage.

De echte Mol

Gelukkig voor de makers en de kandidaten zag het echte seizoen er toch iets beter uit. Daarover gesproken: zaterdag weten we eindelijk wie de Mol van dit jubileumseizoen is! Is het Nikkie die zichzelf versprak of heeft het handschrift van Jeroen hem verraden? De derde optie lijkt misschien wat ver gezocht, maar Molloten kunnen het toch niet laten om Tygo alsnog te verdenken. Je kunt namelijk nog altijd punten inzetten op de enige acteur uit de groep. We moeten het dus maar afwachten.

De finale van WIDM zie je morgen vanaf 20:30 uur op NPO 1.