Danny Vera, Songfestival

Danny Vera vertegenwoordigde eerder dit jaar ons land op een alternatief Songfestival. Grappig gezien was dat helemaal niet de bedoeling, zo gaf hij vanavond al lachend toe bij Humberto! 

Article continues after the ad

Laten we het zo zeggen: zijn Duitse platenmaatschappij luisde hem er in, want deelnemen aan het Songfestival? Daar moet de hitzanger niet aan denken. 

Programma over muziek

"Ik wist helemaal niet dat het Songfestival was. Het was helemaal geen Songfestival", ontkent hij nog als Humberto hem er naar vraagt. "Het was mij ook heel raar uitgelegd. Ik heb een platencontract in Duitsland en die zeiden: 'we hebben een heel leuk tv-programma en het gaat over muziek'. Ik wist de titel niet, maar ik zei: 'Als jullie zeggen dat het goed is, geen enkel probleem." Nou, van die uitspraak kreeg hij nog flink spijt...

'Waar ben ik beland?'

De zanger roept namelijk al jaren dat hij niet wil deelnemen aan het liedjesfestijn, iets waar Davina Michelle zich wel in kan vinden"Het is dus geen Songfestival, maar eigenlijk kwam iedereen een beetje om zijn plaat promoten", zegt de publiekslieveling grappend. Blijkbaar was het voor bijna niemand duidelijk waar ze 'ja' op hadden gezegd. Maar feit is wel dat het klonk en eruitzag als... juist, het Songfestival. En Danny's hoofd (links) sprak boekdelen...


Fijne avond

Hij werd uiteindelijk tweede, dus geen man overboord. Alleen precies daarom zou hij nooit meedoen. "Ik heb niet perse iets tegen het Songfestival, maar ik ben niet de persoon die houdt van wedstrijden. Ten eerste ben ik heel competitief en ten tweede vind ik muziek geen wedstrijd", legt hij uit. Maar ach, hij kijkt terug op een mooie avond. "Als je het niet probeert... Maar ik zou me nooit ergens voor opgeven."

Gelukkig kan hij wel terugkijken op een prachtig optreden. Bekijk 'm hieronder! 

Grappende reacties

Met dit grappige verhaal had Danny Vera zowel in de studio als thuis de lachers op zijn hand. Kijkers genoten massaal van zijn aanwezigheid en fijne stem. Lees hieronder enkele reacties.

Humberto is iedere dag om 22.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.