De Nederlandse geschiedenis zit vól met spannende verhalen. Deze worden nóg leuker als ze verteld worden door iemand met een borrel op. Jawel: Comedy Central Nederland komt met een eigen Drunk History!

In de promo van Comedy Central zien we Nance en Jasper Demollin (Streetlab) alvast de bierspieren trainen voor de opnames!

Article continues after the ad

 

Drunk History werd bedacht door komiek Derek Waters, toen hij met een aangeschoten vriend aan het ouwehoeren was. Het idee is simpel: je geeft iemand een paar pilsjes, en laat hem of haar vervolgens een ingewikkeld verhaal uit de geschiedenis vertellen.

Op zich is dat al grappig, maar de verhalen worden op komische wijze nagespeeld door een vaste groep acteurs. Klinkt verwarrend? Hier zie je een geweldig voorbeeld: Frankenstein is niet het monster, maar de professor!

 

We zien Evan Rachel Wood (Westworld), Elijah Wood (The Lord Of The Rings) en Will Ferrell een bizarre, funny performance geven. Hoewel de vertellers het niet helemaal meer op een rijtje hebben, en sommige details door elkaar halen, zorgen de makers ervoor dat de verhalen grotendeels kloppen.

Bezopen geschiedenis

Erg cool, en een Nederlandse variant is natuurlijk erg welkom. Groot-Brittannië, Brazilië, Argentinië en Australië hebben al een eigen versie, en daar komt Nederland vanaf 15 april bij. Het zou tijd worden ook, want zelfs Hongarije heeft al een eigen variant van Drunk History!

Comedy Central heeft al gemeld dat de verhalen van Mata Hari, Kenau Hasselaer en de ontsnapping van Hugo de Groot voorbijkomen. Ook is er plek voor Johan Cruyff, Willem van Oranje en Vincent van Gogh. Elke week zijn er nieuwe beschonken vertellers aanwezig, maar wie dat precies zijn is nog niet bekend… Drunk History is vanaf 15 april, om 21:30 uur te zien op Comedy Central.