Sweet Valley High was een tienerdrama dat vooral populair werd dankzij de twee hoogblonde hoofdrolspeelsters. Inmiddels wordt er ook hard gewerkt aan een bioscoopfilm over de avonturen van de tweeling Jessica en Elizabeth!

Article continues after the ad

Vampiers

Sweet Valley High was een zonnige high school-serie over een blonde tweeling, de lieve Elizabeth en de vaak sluwe Jessica, en hun klasgenoten. De serie was losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Francine Pascal. Maar waar de serie een vrij brave bedoening was, was er in de boeken niets te dol: van moorddadige dubbelgangers en sektes tot vampiers en weerwolven! Stof genoeg dus voor een prettig gestoorde high school-film met de twins in de hoofdrol!

Oscar-winnaar

De plannen voor een verfilming van Sweet Valley High liggen al langer op tafel. Er was even sprake van dat Oscar-winnaar Diablo Cody (Juno) het scenario voor haar rekening zou nemen. Dat gaat helaas niet door, maar er is wel een andere schrijver aangetrokken die geen vreemde is als het aankomt op tienerdrama: Kirsten Smith. Zij schreef eerder de high-schoolhit 10 Things I Hate About You. Daarnaast schreef ze het scenario voor de comedy Legally Blonde. Ook op de blonde-o-meter gooit ze dus hoge ogen!