Daniel Craig als James Bond 007 in No Time to Die 2021

Daniel Craig wil liever niet dat een vrouw de volgende James Bond wordt... Gelukkig blijkt uit zijn uitleg dat de acteur in ieder geval goed nagedacht heeft over zijn boude uitspraak. 

Daniel Craig wil geen vrouw als James Bond

Daniel Craig schittert vanaf 30 september ein-de-lijk in No Time To Die. In deze 25ste James Bond-film zien we hem voor de laatste keer terug als 007. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend – alhoewel er al maanden druk over gespeculeerd wordt. Helaas wil (of kan?) Craig er zelf ook niets over zeggen… Hij weet echter wel wie hij niet wil als opvolger: een vrouw!

'Betere rollen voor vrouwen'

Daniel Craig stelt (via Radio Times) dat hij niet vindt dat de volgende James Bond-acteur een vrouw moet zijn – een groot contrast met zijn eerdere uitspraken! Voor die opmerkelijke ommezwaai heeft hij gelukkig wel een goede reden: “Er zouden betere en specifiekere rollen moeten zijn voor vrouwen”, zo meent de acteur. “We zouden meer nieuwe en verfrissende rollen voor hen moeten schrijven, zodat ze zich niet genoodzaakt zien om de rol van een blanke man over te nemen Waarom zou een vrouw James Bond moeten worden, als er eigenlijk een rol zou moeten zijn die even goed is als James Bond, maar dan specifiek voor een vrouw?

Article continues after the ad

Jammer genoeg heeft producer Barbara Broccoli nog steeds geen duidelijkheid gegeven over de opvolger van Craig... Laat het echter maar aan oud-Bond Pierce Brosnan over om een gokje te wagen!

No Time To Die draait vanaf 30 september in de bioscoop.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.