De omstreden Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz krijgt bijval van jurylid en proefkoningin Janny van der Heijden. Volgens haar is het keiharde onzin dat Maroeska eigenlijk géén amateurbakker is.

Article continues after the ad

Janny noemt de ophef “onterecht en heel verdrietig”. Voor wie deze koekjesrel even had gemist: Maroeska (foto hieronder) bracht eerder al een kookboek uit en werkte als cateraar. Kijkers zaten met de gebakken peren in hun maag en voelden zich, nou ja, een beetje genaaid: is Maroeska eigenlijk wel een ‘amateurbakker’?
 

Kunstenaar

Janny vindt dat Maroeska helemaal geen professionele bakker is, zo slaat ze terug op NU.nl. “Ze is een kunstenaar, die houdt van lekker eten en van bakken.” En: “Er zijn ook kandidaten die bakcursussen hebben gedaan.” Met die catering viel het eigenlijk ook wel mee: dat heeft Maroeska zo’n zeven keer gedaan omdat ze financieel moeilijk zat.
 

Vriendjespolitiek

Dacht je dat de ophef hier stopt? Think again! Kijkers vielen daarnaast ook over het feit dat Janny en Maroeska elkaar al zouden kennen. Ook weer niet waar: “Dat is onzin, en daar zijn ook heel duidelijke regels over. Ik kende haar niet, ik heb haar voor het eerst gezien op de eerste bakdag.” En nu allemaal ophouden; Janny heeft gesproken!
 

 

Heel Holland Bakt is elke zondag rond 20.30 te zien op NPO 1.