De televisiewereld is een taaie. Slechts een handjevol series wordt écht succesvol en vergaart een hele harem fans. Het is dan ook begrijpelijk dat de makers zo lang mogelijk van dat succes willen genieten. Maar soms moeten ze gewoon accepteren dat het gedaan is met de pret. Eigenlijk zou per direct de stekker uit deze vijf series getrokken moeten worden.

Article continues after the ad

13 Reasons Why

Netflix haalde zich heel wat positieve en negatieve aandacht op de nek toen in 2017 de serie 13 Reasons Why werd aangekondigd. Hoewel veel mensen niet blij waren met de heftige onderwerpen in een serie voor tieners, wist Netflix het eerste seizoen goed in elkaar te zetten en enorm veel fans aan zich te binden. Maar nadat we allemaal de 13 redenen voor Hannah's zelfmoord te weten kwamen, werd er nóg een seizoen aangekondigd, dat ietwat geforceerd aanvoelde. In plaats van een oprecht verhaal over de worstelingen op middelbare scholen, is het een sensatie-serie geworden die lijkt op een overdreven aflevering van Riverdale. Een derde seizoen lijkt ons dan ook niet een best idee. 

Grey's Anatomy

In 2005 verscheen het ziekenhuisdrama Grey's Anatomy op tv, waarna de serie enorm populair werd. Inmiddels staat het vijftiende seizoen voor de deur en nog steeds is er volgens de makers genoeg drama om de serie mee in leven te houden. Wij betwijfelen dat echter. Na ruim 10 jaar vinden we de serie een slap aftreksel van wat het ooit was. Nu een aantal van de beste karakters het loodje hebben gelegd, Meredith al meer persoonlijke drama's dan een mens aankan heeft doorstaan én seizoen na seizoen dezelfde rampen voorbij komen, vinden we het wel genoeg geweest. Bekijk ook dit lijstje met de 9 meest irritante Grey's Anatomy-personages ever.

Iron Fist

Met successen van Jessica Jones en Daredevil op Netflix, zag Marvel wel brood in nóg een serie op het platform. Maar met Iron Fist pakte dat toch even iets anders uit. Marvel-fans waren kritisch op de zwakke verhaallijn van de serie en de slappe vechtscènes. Iron Fist wordt dan ook vaak gezien als de slechtste Marvel-serie op Netflix. Maar goed, Marvel is Marvel en fans willen Iron Fist tóch gezien hebben. En dat betekent dat de makers niet zomaar deze geldkraan dicht willen draaien. Danny Rand gaat dus voorlopig nog nergens heen.

Supernatural

Demonen/geesten/monster-jagende broers Dean en Sam waren lange tijd twee van de populairste serie-karakters op tv. Seriemaker Eric Kripke was uit op vijf fantastische seizoenen met een spetterend einde. Het is dan ook vrij verrassend dat er alweer een veertiende seizoen zit aan te komen. Maar na zo veel seizoenen is Supernatural een beetje de weg kwijt. De serie schiet alle kanten uit om de aandacht van fans vast te houden, wat de serie niet ten goede komt. Het wordt tijd om Supernatural uit z'n lijden te verlossen.

American Horror Story

American Horror Story was ooit een fantastisch goede serie. Maar eerlijk is eerlijk, en dat vinden wij enorm jammer, de serie is over haar hoogtepunt heen. Na zeven jaar is het einde voor ons wel in zicht. De verhaallijnen zijn niet meer wat ze ooit waren en echt bang zijn we door de serie al tijden niet meer geweest. Zelfs onze favoriete acteurs kunnen de serie niet meer redden. De makers vinden in ieder geval wél dat er nog genoeg reden is om de serie te blijven reanimeren, want er staan nog een aantal seizoenen op de planning.