Van het WK Moddersnorkelen tot het wereldrecord bingewatchen

Huilen geblazen. Vandaag gaat het WK voetbal van start - en daar zijn wij niet bij. Nu horen we je denken: no shit, Sherlock. Maar niet iedereen is hiervan op de hoogte, hè Famke? Toch is het treurige nieuws voor Oranje de meesten wel opgevallen. Zo gaf Ryan Reynolds ons in een Deadpool 2-promovideo nog even een flinke trap na. ‘I can not wait to not see Italy play the Netherlands.’ Ouch!

More content below the advertising

Om de pijn te verzachten zetten we 7 dingen op een rij waar wij ook niet bij waren.

1. Het WK Moddersnorkelen

Ja echt, dit bestaat. En nee, het is niet een uit de hand gelopen geintje dat viral ging. Het WK moddersnorkelen werd vorig jaar namelijk al voor de 32e keer georganiseerd in Wales. Say what?! Volgens Lonely Planet verdient de sport zelfs een plekje in de top 50 van wereldwijde must do’s. 

2. Het wereldrecord bingewatchen

Een kleine twee jaar terug staarden twee gasten 94 uur lang non-stop naar een tv-scherm. Het Nederlands Film Festival deed hiermee een gooi naar het wereldrecord bingewatchen. Alles verliep vlekkeloos. Toch haalden ze het Guinness Book of Records niet. Waarom? Er zat een foutje in het logboek. 

3. De top 10 van het Eurovisie Songfestival 2018

Onze Songfestival-cowboy Waylon stapte vol goede moed en met een gepast vleugje arrogantie het vliegtuig in naar Lissabon. Hij zou misschien niet winnen, maar de sterren voorspelde toch zeker een plek in de top 10. Het publiek zag dit niet zitten. Hij eindigde als 18e.   

4. De Hollywood-film Body of Lies

Herinner je je die film nog waarin Carice van Houten de sterren van de hemel speelt als de vrouw van Leonardi DiCaprio? Nee? Wij ook niet! Haar rol bleek weinig toe te voegen aan de Amerikaanse thriller en haalde de eindmontage niet. Ahw!

    

5. Het WK Extreem Strijken

Tijdens het WK Extreem Strijken is het de bedoeling dat je in een zo extreem en bijna onmogelijke situatie je nog-niet-zo-net-gestreken-bloesje strijkt. Hoezo kun je niet strijken terwijl je surft, van een klif springt of koorddanst? Echt wel! Any volunteers?

6. De films Move-On én Pain and Gain

Met veel bombarie werd aangekondigd dat de film Move-On Yolanthes internationale doorbraak zou worden. Voor de oplettende kijker: haar rug is maar liefst 2 seconden te zien. Ook in Pain and Gain was Yolanthe een ‘grote rol’ beloofd. Het bleef bij één regel tekst.

7. Het WK voetbal in 2002

Nuff said.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.