Van het WK Moddersnorkelen tot het wereldrecord bingewatchen

Huilen geblazen. Vandaag gaat het WK voetbal van start - en daar zijn wij niet bij. Nu horen we je denken: no shit, Sherlock. Maar niet iedereen is hiervan op de hoogte, hè Famke? Toch is het treurige nieuws voor Oranje de meesten wel opgevallen. Zo gaf Ryan Reynolds ons in een Deadpool 2-promovideo nog even een flinke trap na. ‘I can not wait to not see Italy play the Netherlands.’ Ouch!

Om de pijn te verzachten zetten we 7 dingen op een rij waar wij ook niet bij waren.

1. Het WK Moddersnorkelen

Ja echt, dit bestaat. En nee, het is niet een uit de hand gelopen geintje dat viral ging. Het WK moddersnorkelen werd vorig jaar namelijk al voor de 32e keer georganiseerd in Wales. Say what?! Volgens Lonely Planet verdient de sport zelfs een plekje in de top 50 van wereldwijde must do’s. 

2. Het wereldrecord bingewatchen

Een kleine twee jaar terug staarden twee gasten 94 uur lang non-stop naar een tv-scherm. Het Nederlands Film Festival deed hiermee een gooi naar het wereldrecord bingewatchen. Alles verliep vlekkeloos. Toch haalden ze het Guinness Book of Records niet. Waarom? Er zat een foutje in het logboek. 

3. De top 10 van het Eurovisie Songfestival 2018

Onze Songfestival-cowboy Waylon stapte vol goede moed en met een gepast vleugje arrogantie het vliegtuig in naar Lissabon. Hij zou misschien niet winnen, maar de sterren voorspelde toch zeker een plek in de top 10. Het publiek zag dit niet zitten. Hij eindigde als 18e.   

4. De Hollywood-film Body of Lies

Herinner je je die film nog waarin Carice van Houten de sterren van de hemel speelt als de vrouw van Leonardi DiCaprio? Nee? Wij ook niet! Haar rol bleek weinig toe te voegen aan de Amerikaanse thriller en haalde de eindmontage niet. Ahw!

    

5. Het WK Extreem Strijken

Tijdens het WK Extreem Strijken is het de bedoeling dat je in een zo extreem en bijna onmogelijke situatie je nog-niet-zo-net-gestreken-bloesje strijkt. Hoezo kun je niet strijken terwijl je surft, van een klif springt of koorddanst? Echt wel! Any volunteers?

6. De films Move-On én Pain and Gain

Met veel bombarie werd aangekondigd dat de film Move-On Yolanthes internationale doorbraak zou worden. Voor de oplettende kijker: haar rug is maar liefst 2 seconden te zien. Ook in Pain and Gain was Yolanthe een ‘grote rol’ beloofd. Het bleef bij één regel tekst.

7. Het WK voetbal in 2002

Nuff said.

Jack Reacher
Jack Reacher

De geruchten gingen al een tijdje rond, en nu zijn deze ook bevestigd: er komt een TV-serie rond het populaire thrillerpersonage Jack Reacher. Hierin wordt de bikkelharde actieheld echter niet meer door Tom Cruise gespeeld. Dit heeft schrijver Lee Child vandaag aan de BBC laten weten.

 

Dit keer wel een boom van een vent graag

Fans van de Jack Reacher-boeken zullen nu ongetwijfeld hopen dat er dit keer wel een boomlange uit de kluiten gewassen hoofdrolspeler gekozen wordt. Reacher is in de boeken normaal een beer van een vent die zowat de twee meter aantikt. Fans waren dus niet blij toen de slechts 172 centimeter lange Cruise voor de rol gekozen werd

 

 

Nu wel Ray Stevenson?

Child verdedigde de keuze voor Tom Cruise destijds nog met het argument dat voor een speelfilm met een groot budget gewoon een acteur van naam gecast moet worden. Fans hadden naar het schijnt graag acteur Ray Stevenson in de rol gezien. Het is niet bekend of die nog wel voor de tv-serie in aanmerking komt.

 

Geen derde Reacher-film

De TV-serie rond Jack Reacher zal op een streamingdienst te zien zijn, hier is alleen nog niet bekend op welke. Met dit nieuws is het ook zo goed als zeker dat er geen derde Reacher-film met Cruise meer komt. Dat zit er echter al dik in toen de opbrengst van de tweede film Jack Reacher: Never Go Back uit 2016 het bij lange na niet haalde bij die van de eerste film.

 

The Rock in Fighting With My Family
The Rock in Fighting With My Family

We kennen Dwayne Johnson allemaal als die Grote Vriendelijke Reus die altijd goedgehumeurd is, maar in de trailer voor de Britse worstelkomedie Fighting With My Family laat The Rock een andere kant van zichzelf zien. Als twee fans die zelf willen gaan worstelen hem om advies vragen, krijgen ze de wind van voren.

Dromen van Amerikaans show-worstelen in de Britse regen

Fighting With My Family vertelt over de Britse broer en zus Zak en Raya die ervan dromen om door te breken in de wereld van het Amerikaanse show-worstelen. Dat is so wie so al niet eenvoudig, maar het is nog lastiger als je uit een regenachtig Engels plaatsje komt. Toch lijken ze een heel eind te komen met training van worstelcoach Hutch, gespeeld door Vince Vaughn. Komiek Nick Frost, die bolle uit de Edgar Wright-komedies, duikt ook op in een geinige rol als hun vader, die het niet gelooft dat 'ie Dwayne Johnson aan de telefoon heeft.

 

 

Geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant

Het is nog niet duidelijk of The Rock ook echt een substantiële rol in de film heeft, of dat 'ie maar even meedoet en zijn grootste scènes al in deze trailer zitten. Hij heeft de film in elk geval mede-geproduceerd. Deze worstelkomedie is grappig genoeg geschreven en geregisseerd door Stephen Merchant, met zijn iele voorkomen zelf bepaald geen worstelaar. Merchant kennen we natuurlijk als de man met wie Ricky Gervais al die geweldige tv-series heeft bedacht; The Office, Extras, Life's too Short en natuurlijk An Idiot Abroad.

 

Hoe maf het uitgangspunt van deze komedie ook klinkt, toch is de film gebaseerd op het leven van de Briste Saraya-Jade Bevis, die onder de naam Paige daadwerkelijk in de Amerikaanse WWE heeft geworsteld.

Op dit moment heeft Fighting With My Family nog geen Nederlandse releasedatum. In diverse andere landen komt de film al in februari en maart uit, dus wellicht is de komedie rond die tijd ook hier in de bioscopen te zien.