Mocht je Downton Abbey nog nooit gezien hebben, of kun je wel een opfrisser gebruiken, dan is nu het moment. Het filmen van de Downton Abbey-speelfilm is deze week begonnen!

Article continues after the ad

Het filmen van de Downton Abbey-film, gebaseerd op het succesvolle Britse drama, ging gisteren van start. Eerder werd bekend dat de hoofdrolspelers uit de serie bijna allemaal mee zullen doen in de film, met uitzondering van Lily James (Rose MacClare). De cast is ook nog eens fors uitgebreid.

Nieuw zijn Imelda Staunton (Dolores Umbridge uit Harry Potter), Geraldine James (Anne With An E), Simon Jones (The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy) en Kate Phillips (Peaky Blinders). Downton Abbey lijkt dus een regelrechte ‘who’s who’ te worden qua Britse acteurs.

Downton Abbey draait om de aristocratische familie Crawley, en het personeel dat op hun landgoed woont. De serie speelt zich grofweg af tussen 1910 en 1930; een roerige periode in de Britse geschiedenis. Met belangrijke gebeurtenissen als het zinken van de Titanic, de Eerste Wereldoorlog en kolonies die zich tegen het Britse Rijk roeren op de achtergrond, wordt de teloorgang van de Britse adel geschetst.

Of je nu van romantiek houdt, of van ‘vintage’ sick burns: Downton Abbey is uitstekend voorzien van allebei!

Even geduld aub

Aanvankelijk zou Brian Percival (Downton Abbey, The Book Thief) de Downton Abbey-film regisseren, maar dit gaat niet meer door. Percival heeft plaatsgemaakt voor Michael Engler (Party Of Five, Sex And The City, 30 Rock).

Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend. Aangezien het film deze week begon kan het makkelijk een jaar duren, waarschijnlijk langer. Je hebt in elk geval een goed excuus om de 47 afleveringen plus vijf kerstspecials te kijken.