Jeangu Macrooy voor het Eurovisiesongfestival in Ahoy Rotterdam

Songfestival-fans, ga er maar even goed voor zitten. Je kan binnenkort tóch kaartjes kopen voor het Eurovisiesongfestival. Er mag namelijk publiek aanwezig zijn bij de 65e editie in Ahoy in Rotterdam!

Dat bevestigt demissionair minister Arie Slob aan De Telegraaf. Het was lang onduidelijk of fans aanwezig mochten zijn om onze Jeangu Macrooy te horen zingen, maar de knoop is doorgehakt. Het kabinet heef besloten om er een proef van te maken, dus het songfestival wordt nu officieel een Fieldlab-evenement.

Ziggo Dome-concerten

Programmamanager Pieter Lubberts vertelt over de plannen. “Wij zijn blij dat we bij het Eurovisiesongfestival opgedane kennis kunnen toepassen. We kunnen het onderzoek dat we eerder in vergelijkbare setting in de Ziggo Dome hebben gedaan, verder verdiepen.” André Hazes, die daar toen optrad, was blij dat hij weer het podium op mocht klimmen, want hij had een jaar niet meer gezongen.

Article continues after the ad

Capaciteit

Als je de repetities meerekent zijn er negen Songfestival-shows, waarbij steeds 3.500 mensen aanwezig mogen zijn. Fans worden alleen toegelaten met een negatieve test en door de reisbeperkingen zijn het waarschijnlijk vooral Nederlanders. Volgens de Telegraaf wil Rotterdam ook een deel van de kaarten weggeven aan inwoners die het financieel moeilijk hebben.

Terugdraaien

Het kabinet kan het besluit om publiek binnen te laten altijd terugdraaien als de besmettingen weer oplopen. Eind april doen ze een definitieve uitspraak. Fingers crossed!

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws: