Toen Who Framed Roger Rabbit dertig jaar geleden rond deze tijd uitkwam, was deze combinatie van animatie en live-action baanbrekend. Goed, we hadden dit soort combinaties al even eerder gezien in bijvoorbeeld Mary Poppins, maar hier zagen we de hele film lang tekenfilmfiguren in beeld samen met echte acteurs. De film was een groot succes en al snel gingen er geruchten over een vervolg. Maar 30 jaar later is er nog steeds geen tweede Roger Rabbit. En regisseur Robert Zemeckis weet waarom.

Article continues after the ad

 

“Geen interesse in Roger, en in Jessica al helemaal niet”

In een interview met Yahoo ter promotie van zijn door critici keihard afgemaakte nieuwe film Welcome to Marwen vertelt de filmmaker dat er al een geweldig scenario ligt voor het vervolg op zijn kaskraker uit 1988. De rechten liggen echter bij Disney, en daar hebben ze geen zin in het olijke konijn en zijn supersexy echtgenote: “de huidige zakelijke bedrijfscultuur bij Disney heeft geen interesse in Roger, en Jessica willen ze al helemaal niets van weten”, aldus Zemeckis. En dat vind de regisseur jammer: “Er ligt bij Disney een geweldig script op de plank dat echt heel goed is, maar ik denk niet dat ze het in de gaten hebben. Ik weet ook niet waar ze dat in hun universum in zouden kunnen passen. Er zit immers geen prinses in”.

 

Ook Eddie Valiant komt in het verhaal voor

Naast de geanimeerde Roger en Jessica was er ook een menselijke hoofdrol in de vorm van Bob Hoskins. Zijn personage detective Eddie Valiant zou ook als spook in het nieuwe script voorkomen. De Britse acteur is in 2014 overleden.

Naast dit script wat ergens in het Disney-hoofdkantoor stof ligt te vangen waren er al eerdere scenario's geschreven voor een tweede Roger Rabbit-film, waar ook nooit wat mee gedaan was. Meteen na het succes van de eerste film lag er in februari al een eerste versie klaar voor een vervolg genaamd Roger Rabbit II: The Toon Platoon. Dit kun je hier teruglezen. Producent Steven Spielberg vond het maar niks, dus dit ging de prullenbak in. Ook J.J. Abrams heeft nog met het plan rondgelopen om een Roger Rabbit-film te maken.