Don't Breathe 2
Don't Breathe 2

Het was al langer bekend dat de horrorsensatie Don't Breathe uit 2016 een vervolg zou krijgen, de vraag was alleen wanneer. Regisseur Fede Alvarez heeft nu in een interview ter promotie van zijn nieuwe film The Girl in The Spider's Web onthuld dat het script al af is!

Welke eerst: Evil Dead 2 of Don’t Breathe 2?

Een tijd terug vroeg de regisseur nog op Twitter aan zijn fans op welke van zijn twee veelgeprezen horrorhits hij het eerst een vervolg moest maken: zijn remake van Evil Dead uit 2013 of Don't Breathe? Toen gaven de meeste fans nog de voorkeur aan de eerstgenoemde, iets wat de regisseur juist niet had verwacht: “Ik heb nu geleerd dat ik beter mijn kop kan houden wat betreft dat soort dingen”, aldus Alavarez in een interview met de website Movieweb. “We kunnen beter niet zo met de verwachtingen van fans spelen. Evil Dead 2 won, maar ik had liever gezien dat Don’t Breathe 2 zou winnen omdat dat mijn eigen creatie is. Maar Evil Dead heeft duidelijk meer fans”.

 

Article continues after the ad

Toch lijkt het er nu dus op dat het vervolg op Don't Breathe er eerder gaat komen. Aangezien deze film wereldwijd 150 miljoen dollar opleverde, terwijl de film maar 10 miljoen kostte, staat de studio waarschijnlijk ook te springen om een vervolg.

 

Een heel ander vervolg

En dan nu tijd voor Spoilers:
Hoe dit vervolg eruit gaat zien is nog onduidelijk, omdat het gevaar in deze film van de door Stephen Lang gespeelde naamloze blinde man kwam. Die blijkt aan het eind van de film tegen de verwachtingen in nog in leven, maar het lijkt stug dat hij in een vervolg zelf achter Rocky (Jane Levy) aan zou gaan. En zij zou zeker niet zo stom zijn om opnieuw zijn huis op te zoeken. Ook komen we zijn backstory al te weten in de (best wel zieke) ontknoping van de film, dus een prequel waarin een ander stel tieners hem probeert te bestelen zou weinig zin hebben. Alvarez liet er alleen het volgende over los: “Ik heb er erg veel zin in omdat het een heel ander vervolg wordt. Het wordt een hele andere benadering en daar en ik erg enthousiast over”. Een releasedatum is nog niet bekend, maar wij zijn alvast razend benieuwd.