Hell yeah! De OG-Avengers zijn allemaal weer herenigd op de eerste live-action-foto van Avengers: Endgame die Marvel zojuist dropte. En wat zien we daar? Waarom heeft Hulk een kostuum?

More content below the advertising

De hypetrein verandert langzaam maar zeker van een stoptrein in een intercity. Na die eerste gruwelijke Avengers: Endgame-trailer bleef het even stil, maar inmiddels hebben we gewoon nog een trailer gekregen van misschien wel de grootste blockbuster aller tijden.
 

Nu gooit Marvel er nog een schepje bovenop. In de nieuwe foto hierboven zien we het originele team uit The Avengers (2012) voor het eerst weer samen poseren. En er is een hoop veranderd. Kijk alleen al naar de kostuums en de écht Marvel-gek ziet gelijk een wereld van verschil.
 

Hoe dan?

We nemen ze met je door. Iron Man zit weer in een nieuw pak. Het neigt door de goudtinten naar het Mark 2-kostuum uit de comics. Hawkeye is door zijn nieuwe kapsel en Ronin-identiteit een héél ander persoon, Black Widow heeft rood én blond haar en Thor en Captain America zijn grotendeels hetzelfde gebleven sinds Infinity War.
 

 

Professor Hulk

Maar… wat is er met Hulk aan de hand? Waarom draagt ‘ie opeens een kostuum? Deze Hulk-versie dook al eerder op in onderstaand artwork voor de film. Fans denken dat Bruce Banner en Hulk in Endgame één worden, iets dat in de comics uiteraard al meerdere keren gebeurde. Wat het inhoudt? De twee verschillende persoonlijkheden sloten vrede met elkaar en gaan nu door het leven als één versie van Hulk. Een veel slimmere, iets meer op een mens lijkende Hulk. Interessant!
 

Zoveel vragen, maar helaas maar weinig antwoorden. Marvel-fans, nog een paar maanden wachten, Avengers: Endgame draait vanaf 24 april in de bioscoop.
 

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.