Het is zeven jaar geleden dat er een einde kwam aan de onwijs spannende serie Lost. De finale was voor veel kijkers een grote teleurstelling. De producenten onthullen nu hoe de serie eigenlijk zou zijn geëindigd.

Article continues after the ad

Vulkaan

Producers Damon Lindelof en Carlton Cuse vertellen in een interview met Entertainment Weekly dat ze een totaal ander einde in gedachten hadden, maar helaas hing hier een te dik prijskaartje aan. Hoe zou de finale er dan hebben uitgezien? Het einde van Lost zou eigenlijk op een uitbarstende vulkaan hebben plaatsgevonden. De vulkaan zou de bron geweest zijn van alle kwaad. Het zou zo ook de broedplaats zijn van het mysterieuze rookmonster.

Ze waren al dood

Maar helaas de vulkaan ging niet door, dus werd het budget voornamelijk besteed aan het bouwen van de tempel uit het laatste seizoen. In de laatste scène van de serie werd duidelijk dat alle personages al vanaf het begin dood waren. Het einde van de serie wordt één van de slechtste in de tv-geschiedenis genoemd. Op YouTube verschenen er indertijd een hele hoop video's van boze fans.