Elke maand worden er nieuwe titels toegevoegd op Netflix. De maand juli heeft een hoop leuks voor je in petto! Naast enkele gloednieuwe releases mogen we ook enkele nieuwe seizoenen van populaire series verwelkomen. Een overzicht.

Article continues after the ad

Netflix-original series

Een goeie binnenkomer is de serie Ozark en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Ozark lijkt alle ingrediënten van een topserie in huis te hebben. Acteur Jason Bateman (Arrested Development) speelt een familieman die in zijn vrije tijd werkt als financieel adviseur voor een Mexicaans drugskartel. Wanneer die werkrelatie fout loopt, moet hij met zijn gezin vluchten naar Ozark, een klein dorpje in Missouri. 'Breaking Bad' meets 'Narcos' dus. Kijk voor de trailer hierboven. En dan nog de gloednieuwe Netflix-original Friends from College waar iedereen naar uitkijkt. Deze komische serie heeft om te beginnen een topcast met Coby Smulders (Robin uit 'How I Met Your Mother'), Keegan-Michael Key ('Fargo'), Fred Savage ('The Wonder Years') en Billy Eichner ('Parks and Recreation'). De serie draait om een getrouwd stel dat terugkeert naar New York bij hun oude universiteitsvrienden. Misschien hebben we hiermee wel een nieuwe How I Met Your Mother of (wie weet) een nieuwe Friends in huis. Kijk voor de trailer hieronder.

Netflix-original films

Ook pakt Netflix uit met twee films uit eigen stal. We beginnen met To The Bone. In deze Netflix-film wordt het gevoelige thema van anorexia aangesneden. Ellen (Lily Collins, dochter van Phil) zakt almaar verder weg wanneer ze een eetstoornis ontwikkelt. Scenariste en regisseuse Marti Nixon kampte zelf ooit met anorexia en is erin geslaagd een heel realistisch beeld te schetsen van de ziekte. En dan nog een lichtere film, The Incredible Jessica James. Jessica Williams nam ontslag bij 'The Daily Show' om zich toe te leggen op een acteercarrière. Deze film is haar debuut en ze speelt meteen de hoofdrol. Haar personage (eveneens Jessica) is recentelijk gedumpt en papt nu aan met een man die ook net gedumpt is. De film werd heel goed ontvangen op het Sundance Film Festival, vaak een goed voorteken. Kijk voor de trailers van beide films hier beneden.

Series

Eindelijk kunnen we in juli weer genieten van de populaire BBC-serie Sherlock. Het vierde seizoen verschijnt en volgens recensenten noemen de drie nieuwe afleveringen (elk anderhalf uur) het beste wat de BBC ooit gemaakt heeft. Gegarandeerd goed want de serie heeft al 16 Emmy’s en vijf Golden Globes op zak. Ook kunnen we weer genieten van Wallander, het vierde seizoen staat in juli klaar. Het tweede seizoen van Shooter staat ook in juli op Netflix. Er volgen dan wekelijks nieuwe afleveringen. Datzelfde geldt voor het vijfde seizoen van Orphan Black in juli. De trailers van Shooter en Orphan Black staan hier beneden.

Voor de kids

Kinderen kunnen zelf de avonturen van Buddy Thunderstruck bepalen in deze nieuwe interactieve show. Verder nog voor de jonkies onder ons Degrassie: Next Class, seizoen 5.  Dan ook nog het vierde seizoen van Dawn of the Croods. Het vijfde seizoen van The Adventures of Puss in Boots is beschikbaar en last but not least The Worst Witch, seizoen 1.

Golden Oldies

Verder kun je nog wat titels uit de oude doos verwachten zoals Lindsay Lohans heerlijke debuut The Parent Trap. Ook de films The Walk en Southpaw zijn vanaf juli beschikbaar, net als de Nederlandse hit Mannenharten. Genieten!