Weleens van The Crown gehoord? Als liefhebber van goede series waarschijnlijk wel. De Britse serie over de jonge jaren van Koningin Elizabeth II staat begin november op Netflix.

Article continues after the ad

Kijkje achter de schermen

Met The Crown krijgen we een kijkje achter de schermen van Buckingham Palace en Westminster, een wereld van macht en privileges. Maar vooral komen we meer te weten over het persoonlijke leven van Elizabeth en haar weg naar de troon. Dat was namelijk geen gemakkelijke, want het moment dat zij aantrad werd het Britse rijk gekenmerkt door chaos en problemen. Aan de jonge Elizabeth de taak om haar plek in te nemen.

Cast en crew

The Crown is gemaakt door drie getalenteerde mannen die onder meer The Queen, Frost/Nixon en The Hours maakten. De cast bestaat uit onder anderen Claire Foy, die de hoofdrol van Queen Elizabeth op zich neemt. Daarnaast spelen Matt Smith, John Lithgow, Victoria Hamilton, Jared Harris, Vanessa Kirby en Dame Eileen Atkins in The Crown. Vanaf 4 november staan de 10 afleveringen van de serie exclusief op Netflix.