Tijdens Comic-Con staan de stripboeken en de verfilmingen hiervan natuurlijk centraal. Wij zetten het laatste nieuws uit Marvel- en DC Comics-universum voor je op een rijtje!

Article continues after the ad

Marvel

Officiële trailer Thor: Ragnarok

By the Gods: een gloednieuwe trailer is verschenen van Thor: Ragnarok waarin Thor (Chris Hemsworth) moet vechten tegen de meedogenloze Hela (Cate Blanchett) om zijn thuis Asgard te redden van totale verwoesting. Check ‘m hieronder!

Michelle Pfeiffer betreedt Marvel-universum

Niemand minder dan Michelle Pfeiffer speelt Janet Van Dyne in Ant-Man and The Wasp, die in de zomer volgend jaar in de bioscopen draait. Naast Pfeiffer werd ook Laurence Fishburne toegevoegd aan de cast. Hij kruipt in de huid van Giant-Man. Ook maakte Marvel bekend dat het mysterieuze personage the Ghost zijn opwachting maakt in de tweede Ant-Man-film.

Nieuwe posters: Black Panther en Thor: Ragnarok

Captain Marvel krijgt '90s vibes

In 2019 komt Captain Marvel uit, waarin Brie Larson de titelrol speelt en Samuel L. Jackson terugkeert als Nick Fury. Tijdens Comic-Con werd bekendgemaakt dat de film zich afspeelt in de jaren ’90, nog voordat The Avengers bij elkaar kwamen en Nick zijn iconische ooglapje kreeg. Captain Marvel staat gepland voor 6 maart 2019.

DC Comics

Wonder Woman krijgt sequel

De superheldenfilm Wonder Woman krijgt een vervolg. Het is geen totale verrassing: regisseuse Patty Jenkins, wiens terugkeer nog niet is aangekondigd, liet eerder al weten nog genoeg plannen te hebben voor een vervolg. Wonder Woman brak na zijn verschijning in juni records in de Amerikaanse bioscopen. Wereldwijd bracht Wonder Woman al meer dan 770 miljoen dollar in het laatje. Warner Bros. heeft nog geen datum genoemd voor de release van de tweede Wonder Woman-film.

Ben Affleck blijft Batman

Ben Affleck heeft ontkend dat hij opstapt als hoofdrolspeler in The Batman. De acteur, die zich in januari terugtrok als regisseur van de volgende film over de superheld, zei tijdens Comic Con dat hij de zwarte cape gewoon weer omslaat. “Batman is de coolste rol in het hele universum”, zei Ben. “Laat me duidelijk zijn: ik ben de gelukkigste kerel ter wereld. Ik ben erg blij met deze rol.”

Nadat Ben zich terugtrok als regisseur, omdat hij ontdekte dat hij die taak niet kon combineren met het vertolken van de titelrol, doken geruchten op dat Ben zich helemaal terugtrok uit de filmreeks. “Dat is een misvatting.”

Nieuwe films aangekondigd

Naast Wonder Woman 2 heeft Warner Bros tijdens het panel nog meer nieuwe films aangekondigd, zoals Green Lantern Corps, Suicide Squad 2, Shazam, Justice League Dark, The Batman, Batgirl en The Flash/Flashpoint.

Nieuwe trailer Justice League

Ook kregen we een nieuwe sneak peek van Justice League, waarin Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Galdot), Aquaman (Jason Momoa), The Flash (Ezra Miller) en Cyborg (Ray Fisher) de handen ineen slaan om de aarde te kunnen beschermen tegen superschurk Steppenwolf.

Arrow trailer seizoen 6

Ten slotte is er een nieuwe trailer van Arrow uitgebracht. Het zesde seizoen gaat waarschijnlijk in oktober in première. In Nederland is Arrow te zien op Netflix.