WIDM, Rik van de Westelaken, AVROTROS

Het jubileumseizoen van Wie is de Mol? is voor de echte molloten natuurlijk een leuk extraatje, maar wel met de nadruk op dat 'tje'. Uit het Molboekje van het komende seizoen blijkt namelijk dat er minder afleveringen zullen komen.

Article continues after the ad

Doorgaans zitten de fans zo'n negen tot tien weken lang in spanning vanwege de onbekende identiteit van de Mol, maar dat zullen er ditmaal slechts acht zijn. 

Oplettende speurder

Een oplettende molloot viel het op dat er in het onlangs uitgekomen Molboekje slechts aantekeningen gemaakt kunnen worden voor acht weken in plaats van de gebruikelijke negen of tien. Presentator Rik van de Westelaken sprong in de bres en maakte direct duidelijk dat het geen misdruk was. "Het jubileumseizoen telt 8 afleveringen". Dan weten we dat ook weer.

Prachtige Italië

Wie de bekende WIDM-kandidaten zijn die een tweede kans krijgen om de identiteit van de Mol te raden, blijft nog tot de eerste uitzending een grote verrassing. Zien we Nikkie de Jager terug samen met Diederik Jekel of zijn de 'echte' kandidaten nog niet geraden? We gaan het zien. Het enige wat we tot nu toe wel weten (buiten dat we te maken hebben met deelnemers die al eens hebben meegedaan), is dat de opnames in Italië waren vanwege het thema 'Renaissance'. Dat belooft in ieder geval heel wat mooie beelden.

Het AVROTROS-programma Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 5 september te zien om 20.30 uur op NPO 1.