De geruchten gingen al een kleine twee jaar: Top Gun zou een vervolg krijgen. Tom Cruise heeft nu officieel bevestigd dat de opnames volgend jaar van start gaan.

Article continues after the ad

Top Gun 2

De acteur was vanwege zijn nieuwe film The Mummy te gast bij het Australische programma Sunrise. Toen een van de presentatoren vroeg naar Top Gun 2, kon de goedlachse Amerikaan niet langer zijn mond houden. "Het is waar! En weet je wat? De opnames zijn waarschijnlijk al volgend jaar. Het gaat echt gebeuren", aldus de acteur.


Klassieker

In de klassieker uit 1986 spelen Tom Cruise en Val Kilmer straaljagerpiloten Pete 'Maverick' Mitchell en Tom 'Iceman' Kazanski. Ook Kilmer heeft interesse om terug te komen. De nieuwe film focust zich op het straaljagervliegen van nu. Het gebruik van drones, die in sommige opzichten straaljagers hebben vervangen, zal een grote rol spelen.

Script

Producent Jerry Bruckheimer verklapte zaterdag al aan Entertainment Tonight dat er een script klaar lag en dat filmmaatschappij Paramount interesse had. "Zodra we alle neuzen dezelfde richting op hebben staan, kunnen we echt gaan beginnen", aldus Bruckheimer. Dat lijkt nu te zijn gebeurd.

Wanneer de film in de bioscoop zal verschijnen is nog niet bekend.